Şapte paşi către o digestie bună

Până la 80 la sută dintre problemele de digestie pot fi evitate printr-o dietă echilibrată din punct de vedere nutriţional, susţin specialiştii în nutriţie. gândul vă oferă şapte paşi esenţiali pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal.

44 afișări
Imaginea articolului Şapte paşi către o digestie bună

Şapte paşi către o digestie bună (Imagine: Shutterstock)

1 Optaţi pentru mese mici şi dese, fără a creşte aportul total de calorii. Este mult mai indicat să luaţi zilnic cinci mese mai mici decât două-trei consistente. În plus, mesele dese sunt esenţiale şi atunci când vrei să scapi de câteva kilograme.

2 Sporiţi consumul de cereale integrale. Nutriţioniştii spun că aceste alimente accelerează tranzitul intestinal lent, înlăturând riscul apariţiei obezităţii. "Datorită conţinutului de fibre, cerealele integrale ajută la prevenirea obezităţii, întrucât înlocuiesc alimente cu densitate calorică mare şi scad aportul energetic, producând astfel o scădere în greutate", afirmă conf. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Nicolae Paulescu".

3 Este de preferat să alegeţi carne cu conţinut redus de grăsimi, cum ar fi cea de pui, curcan, iepure, sau felii subţiri de carne de vită, porc sau miel. "Carnea este principala sursă de proteine, dar conţine vitamine (D, B12) şi minerale (fier, zinc, seleniu)", precizează dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

Citeşte mai multe despre problemele de digestie pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici