Situaţii în care berea e medicament

Disconfortul termic suportat tot mai greu în ultima perioadă ne determină să bem bere. Studiile de specialitate au arătat că această băutură aduce, pe lângă efectul de răcorire, beneficii asupra organismului. Singura condiţie este un consum moderat. Astfel, cantitatea de bere recomandată zilnic de medici pentru bărbaţi este de două pahare de 330 de mililitri, iar în cazul femeilor - jumătate din această cantitate. Gândul vă oferă un top cinci al beneficiilor pe care berea le are asupra organismului.

103 afișări
Imaginea articolului Situaţii în care berea e medicament

Situaţii în care berea e medicament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- Scade riscul osteoporozei.Femeile care beau o cantitate moderată de bere vor beneficia de o întărire a sistemului osos, arată un studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Universitatea Extremadura din Caceres.

- Menţine greutatea sub control.Contrar aşteptărilor, berea nu îngraşă. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid.

- Berea hidratează.Compoziţia sa recomandă berea ca pe o băutură adecvată pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând recuperarea după exerciţiul fizic, mai ales când se realizează într-un mediu călduros.

Citeşte mai multe despre beneficiile pe care berea le are asupra organismului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici