Speranţă pentru pacienţii HIV. Prima persoană vindecată în urma unui tratament bazat pe medicamente

  • Un pacientul cu HIV din Brazilia este într-o remisiune de lungă durată şi ar putea fi prima persoană care s-a vindecat de virus utilizând medicamente farmaceutice.
  • Bărbatului în vârstă de 34 de ani i s-a prescris un cocktail format din mai multe medicamente pentru SIDA
  • La mai bine de un an de la ultima doză din tratament, pare că a scăpat de virus, relatează Daily Mail.
  • Totuşi, medicii avertizează că în cazul altor patru pacienţi acelaşi tratament nu a dat rezultate.
3212 afișări
Imaginea articolului Speranţă pentru pacienţii HIV. Prima persoană vindecată în urma unui tratament bazat pe medicamente

Un bărbat din Brazilia este primul caz de persoană infectată cu HIV care s-a vindecat în urma unui tratament bazat pe medicamente

Un bărbat brazilian cu HIV a intrat în remisiune după un tratament bazat doar pe medicamente, stimulând speranţa dezvoltării unui leac pentru milioanele de persoane ce trăiesc cu virusul.

Se crede că este primul caz în care un pacient cu HIV intră în remisiune în urma tratamentului farmaceutic. Medicii raportează că pacientului i s-a prescris un cocktail intens de medicamente pentru SIDA.

Individul a cărui identitate nu a fost dezvăluită a fost diagnosticat cu HIV în 2012. El a urmat un tratament mixt timp de 48 de săptămâni. La un an ADN-ul şi celulele sale au fost evaluate şi testele pentru HIV au revenit negative.

Dr. Ricardo Diaz de la Universitatea din Sao Paulo din Brazilia, care a condus studiul, a declarat pentru The Telegraph: „Nu putem căuta în întregul corp, dar dovezile solide ne spun că nu sunt celule infectate. Cred că este foarte promiţător. Acest pacient este posibil să fie vindecat".

Cercetătorii rămân precauţi, deoarece alţi patru pacienţi HIV-pozitivi trataţi în proces cu acelaşi cocktail de medicamente nu au prezentat efecte pozitive.

HIV a infectat peste 75 de milioane de oameni şi a ucis aproape 33 de milioane de la începerea epidemiei de SIDA în anii '80. Pacienţii care au acces la medicamente SIDA sunt capabili să ţină boala sub control.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici