STUDIU: Alcoolul provoacă apariţia multor tipuri de cancer. Ce afecţiuni previn cafeaua si produsele lactate

  • Consumul de alcool creşte riscul de a face mai multe tipuri de cancer decât se credea anterior, potrivit unui studiu recent.
  • Cercetătorii de la Imperial College London au descoperit, de asemenea, că cei care consumă cafea sunt protejaţi împotriva cancerului hepatic.
  • Consumul de produse lactate reduce riscul de apariţie a cancerului colorectal, potrivit studiului.
18653 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Alcoolul provoacă apariţia multor tipuri de cancer. Ce afecţiuni previn cafeaua si produsele lactate

STUDIU: Alcoolul provoacă apariţia multor tipuri de cancer. Ce afecţiuni previn cafeaua si produsele lactate

Consumul de alcool este legat de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cele de la nivelul capului şi gâtului. În plus, studiul recent, realizat de echipe internaţionale conduse de Imperial College London, a evidenţiat legătura dintre alcool şi cancerul la sân şi ficat, potrivit The Guardian.
 
De asemenea, studiul asociază consumul a cel puţin o ceaşcă de cafea zilnic cu un risc mai mic de a dezvolta cancer hepatic şi carcinom bazocelular al pielii, cu efectele observate atât pentru cafeaua cofeinizată, cât şi pentru cea decofeinizată.
 
În plus, cercetătorii au descoperit că produsele lactate şi cerealele integrale reduc riscul de cancer colorectal.
 
Giota Mitrou, directorul cercetării şi inovării la World Cancer Research Fund (WCRF), care a finanţat cercetarea, a declarat: „Această revizuire confirmă dovezile pe care le avem pentru alcool şi cafea în legătură cu cancerul. Cercetările suplimentare trebuie să înţeleagă mai bine mecanismele implicate în asocierea dintre cafea şi cancer, precum şi între alcool şi diferite subtipuri de cancer”.
 
Alcoolul creşte riscul de cancer deoarece, atunci când este metabolizat, se descompune în substanţe chimice care se pot lega de ADN, rezultând mutaţii care ar putea deveni canceroase.
 
Alcoolul poate creşte, de asemenea, nivelul hormonilor legaţi de dezvoltarea unor tipuri de cancer la sân. În general, cu cât o persoană consumă mai multe băuturi alcoolice, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta unul dintre cancerele asociate, au descoperit oamenii de ştiinţă.
 
În schimb, cafeaua se crede că are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii care pot proteja împotriva bolilor declanşate de inflamaţii precum cancerul.
 
Studiul a analizat datele din 860 de recenzii ale studiilor publicate, care au cercetat asocierea dintre consumul de alimente şi nutrienţi şi riscul de a dezvolta 11 tipuri de cancer diferite.
 
Deşi cercetătorii au descoperit legături slabe între cancer şi majoritatea tipurilor de alimente şi băuturi, dovezile privind riscul crescut din cauza consumului de alcool şi riscul redus pentru cei care consumă cafea şi produse lactate au fost puternice pentru cele 11 tipuri de cancer pe care le-au analizat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici