STUDIU: Cu câte zile înaintea primelor simptome poate fi transmis coronavirusul de către cei infectaţi

  • Pacienţii infectaţi pot răspândi coronavirusul înainte de a avea primele simptome
  • Specialiştii spun că virusul devine transmisibil cu două până la trei zile înainte de apariţia primelor simptome
  • Eric Lau, cercetător la Universitatea din Hong Kong, a studiat intervalurile de timp ale propagării virusului la 94 de pacienţi internaţi în oraşul Guangzhou, China
2860 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Cu câte zile înaintea primelor simptome poate fi transmis coronavirusul de către cei infectaţi

STUDIU: Cu câte zile înaintea primelor simptome poate fi transmis coronavirusul de către cei infectaţi

Pacienţii infectaţi cu coronavirus pot răspândi boala înainte să ştie că o au. Ei sunt aşa numiţii asimptomatici. Specialiştii au studiat acest fenomen şi au concluzionat că respectivii bolnavi pot transmite COVID-19 cu două până la trei zile înainte de a simţi primele simptome ale bolii, arată revista ştiinţifică Nature Medicine.
 
EFE notează că în prezent măsurile de control şi de răspândire a infecţiei se bazează pe timpul scurs între diagnosticarea unor cazuri conectate, luând bineînţeles în calcul perioada de incubaţie a COVID-19.
 
Dr. Eric Lau, cercetător la Universitatea din Hong Kong, împreună cu o echipă de experţi, au studiat intervalurile de timp ale propagării virusului la 94 de pacienţi îmbolnăviţi şi internaţi la spitalul din Guangzhou, China. În cadrul cercetării, specialiştii au identificat faptul că încărcătura virală a fost mai mare la debutul simptomelor decât după un interval de timp în care oamenii au fost internaţi.
 
Într-un studiu paralel, efectuat pe 77 de perechi de pacienţi, experţii au observat că transmiterea ori stagiul de contagiere s-a produs cu două sau trei zile înainte de apariţia simptomelor.
 
Experţii au ţinut să menţioneze faptul că unii dintre indici nu prezintă o certitudine de 100%, pentru ca se bazează pe memoria pacienţilor şi pe capacitatea lor de a identifica momentul exact în care au început să fie simptomatici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici