STUDIU: Filmele 3D îmbunătăţesc activitatea sistemului nervos

Vizionarea fimelor 3D îmbunătăţeşte activitatea sistemului nervos, grăbeşte viteza de reacţie şi intensifică emoţiile, potrivit unui studiu, scrie Daily Mail.

327 afișări
Imaginea articolului STUDIU:  Filmele 3D îmbunătăţesc activitatea sistemului nervos

STUDIU: Filmele 3D îmbunătăţesc activitatea sistemului nervos (Imagine: Shutterstock)

Experimentul cercetătorului britanic Patrick Fagan a fost realizat pe un eşantion de 100 de participanţi care s-au uitat la filmul ”Big Hero 6”, marca Disney, atât în format standard, cât şi 3D. În prima etapă, înainte şi după mai multe scene ale filmului, aceştia au purtat un echipament de testare care monitoriza timpii de reacţie, memoria şi funcţiile cognitive, iar rezultatele erau tot timpul comparate, relatează Daily Mail.

Potrivit studiului, participanţii au avut o creştere de 23% a procesului cognitiv şi o viteză de reacţie mai mare cu 11%.

”Este o certitudine faptul că oamenii trăiesc mai mult şi există un declin în ceea ce priveşte funcţiile cognitive odată cu avansarea în vârstă, ceea ce ar putea afecta calitatea vieţii. Rezultate iniţiale ale acestui studiu indică că filmele 3D pot juca un rol în încetinirea acestui declin”, a declarat Dr. Patrick Fagan.

În cea de-a doua etapă a cercetării, participanţii au purtat în timpul filmului căşti care scanau activitatea creierului, rezultatele relevând şi de data aceasta o creştere sporită a acesteia. De asemenea, participanţii au fost cu 7 procente mai captivaţi de ceea ce vizionau.

“Un procent de 7% în angajarea emoţională este extrem de relevant. Vizionarea filmelor 3D îi oferă privitorului o experienţă calitativă şi bogată, aşa cum arată rezultatele acestor teste”, a adăugat Brendan Walker, profesor al Thrill Laboratory.

Studiul a fost iniţiat de Dr. Patrick Fagan, din Universitatea Goldsmiths din Londra, în parteneriat cu Thrill Laboratory.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici