STUDIU: Un medicament contra epilepsiei ar putea oferi adulţilor puterea de învăţare a unui copil

Un medicament prescris de obicei în tratarea epilepsiei ar putea îmbunătăţi capacitatea adulţilor de a dobândi noi abilităţi de învăţare la fel ca în timpul copilăriei, se arată într-un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani.

385 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Un medicament contra epilepsiei ar putea oferi adulţilor puterea de învăţare a unui copil

STUDIU: Un medicament contra epilepsiei ar putea oferi adulţilor puterea de învăţare a unui copil (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Acidul valproic, care este ingredientul principal în medicamentele folosite pentru tratarea epilepsiei, ar putea contribui la îmbunătăţirea capacităţii de învăţare a adulţilor, astfel încât aceştia să fie capabili să dobândească noi competenţe, informează dailymail.co.uk.

Un studiu, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard, având ca subiecţi bărbaţi adulţi, a demonstrat că acidul valproic îi poate ajuta pe aceştia să îşi dezvolte abilităţile muzicale. Abilitatea muzicală, deţinută de aproximativ o persoană din 10.000 şi care îi ajută pe cântăreţi să atingă notele cu mai multă precizie, este dobândită, de obicei, la vârste fragede, informează revista The Week.

Cu toate acestea, Takao Hensch, profesor la Universitatea Harvard, a demonstrat că această competenţă poate fi dezvoltată şi în perioada adultă.

Acesta a studiat acidul valproic, care este folosit în tratarea mai multor tulburări de dispoziţie, cu scopul de a-i ajuta pe bărbaţii adulţi cu vârste între 18 şi 27 de ani să dobândească noi abilităţi şi să absoarbă informaţii. Bărbaţii care au luat parte la experiment nu aveau pregătire muzicală şi li s-a cerut să realizeze câteva sarcini online pentru a-şi "antrena" urechea muzicală.

După două săptămâni de exerciţii, bărbaţii au fost testaţi pentru a se observa dacă au abilitatea de a diferenţia tonurile, astfel încât să se constate dacă antrenamentul a fost mai eficient decât în cazul bărbaţilor de aceeaşi vârstă care nu au luat acest medicament.

Medicamentul a avut rezultate favorabile, oferindu-le voluntarilor posibilitatea de a dobândi abilităţi muzicale şi sugerând că aceştia au devenit mai deschişi la a învăţa lucruri noi decât colegii lor.

Pe viitor, este posibil ca această cercetare să îi ajute pe adulţi să studieze limbi stăine şi să dobândească noi competenţe mai rapid decât în mod normal, în acest stadiu al vieţii.

Cu toate acestea, trebuie studiate efectele negative ale medicamentului la un nivel celular, au spus oamenii de ştiinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici