- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (24.10.2024, 17:15)
Terapia cu lumină puternică poate modifica fizic creierul şi combate depresia
O descoperire importantă vine din Japonia, unde cercetătorii au demonstrat că expunerea zilnică la lumină puternică poate schimba fizic structura creierului şi ameliora simptomele depresiei.
Urmărește
2146 afișări
Sursa foto: Adobe Stock
Studiul, condus de cercetătorul Hirofumi Hirakawa, a urmărit 24 de pacienţi cu depresie şi tulburare bipolară timp de patru săptămâni.
Jumătate dintre participanţi au fost expuşi în fiecare dimineaţă la 30 de minute de lumină puternică, echivalentul a 10.000 de lucşi, în timp ce ceilalţi au avut parte de lumină slabă de doar 50 de lucşi.
Rezultatele au fost remarcabile: pacienţii care au primit terapia cu lumină intensă au înregistrat o creştere vizibilă a volumului într-o zonă specifică a creierului, responsabilă pentru memorie şi reglarea stării de spirit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia
-
Djokovic, accidentat, s-a retras din semifinala de la Australian Open. Zverev, în finală
-
Trump ordonă desecretizarea documentelor despre asasinatele care i-au vizat pe Kennedy şi Martin Luther King
Autorii studiului spun că este ca şi cum ar exista un tratament natural pentru depresie. Lumina puternică poate stimula crearea de noi neuroni în creier, ceea ce duce la ameliorarea simptomelor depresive.
Tratamentul este simplu şi presupune doar să stai în faţa unei surse speciale de lumină timp de 30 de minute în fiecare dimineaţă. Efectele secundare sunt minime şi pot include cel mult oboseală oculară sau dureri uşoare de cap.
Terapia funcţionează prin imitarea luminii solare naturale şi ajută la resetarea ceasului intern al organismului, care este adesea perturbat în tulburările de dispoziţie.
Deşi rezultatele sunt promiţătoare, cercetătorii avertizează că studiul a fost făcut pe un grup mic de pacienţi şi sunt necesare investigaţii suplimentare pentru confirmarea descoperirilor.
Constatările au fost publicate în Translational Psychiatry.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cutremur în lumea televiziunii din România! Prezentatoarea-vedetă a postului a demisionat! Declarații în premieră! A fost vreme de 11 ani printre cele mai apreciate figuri din trustul Antena
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe