Tratamente naturiste şi medicale pentru arsurile solare

Compresele cu apă rece, băile cu iaurt, frunzele de aloe vera, praful de copt, castraveţii, menta sau produsele dermato-cosmetice sunt remediile la care recurg românii după ce s-au "prăjit" la soare.

322 afișări
Imaginea articolului Tratamente naturiste şi medicale pentru arsurile solare

Tratamente naturiste şi medicale pentru arsurile solare (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Din dorinţa de a ne bronza repede într-un timp cât mai scurt, cei mai mulţi dintre noi aleg să stea la plajă până pielea devine roşie. "Înroşirea pielii repre­zintă arsură solară de gradul I. Aceasta creează o stare de disconfort şi este des întâlnită la pacienţi încă din primele zile ale sezonului estival", spune medicul dermatolog Carmen Curea, de la Spitalul Colentina din Capitală.

În funcţie de gravitatea arsurii, pacienţii pot apela la tratament specializat sau la un tratament naturist. Astfel, medicii recomandă atunci când arsura este uşoară, respectiv pielea este roşie, compresele cu apă rece, pentru a diminua senzaţia de disconfort. Compresele se aplică zilnic, timp de 10-15 minute, de trei ori pe zi.

Citeşte mai multe despre tratamentele pentru arsurile solare pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici