Trei pui de lei berberi, născuţi la o grădină zoologică din Viena

Trei lei, care ar putea fi purtători de gene ale unei specii africane pe cale de dispariţie, s-au născut, luni, la grădina zoologică a castelului Schönbrunn din Viena, Austria, potrivit unui comunicat emis de conducerea instituţiei.

389 afișări
Imaginea articolului Trei pui de lei berberi, născuţi la o grădină zoologică din Viena

Trei pui de lei berberi, născuţi la o grădină zoologică din Viena (Imagine: www.natgeo.ro)

"Mama puilor, născută la grădina zoologică Olmütz, din Cehia, are aspectul tipic al unei subspecii de lei berberi din Africa de Nord, pe cale de dispariţie, caracterizată printr-o coamă foarte deasă", potrivit unui comunicat al instituţiei, în care se precizează că tatăl leilor, care trăieşte tot la grădina zoologică din Viena, are aceleaşi caracteristici.

În prezent, în întreaga lume nu mai există decât câţiva lei care aparţin acestei subspecii. Ultimul leu aparţinând acestei specii care a trăit în sălbăticie a fost ucis în Maroc, în 1922, potrivit instituţiei.

Leoaica Somali, care şi-a ascuns puii într-un morman de paie din colţul cuştii ei, prezintă semne de nervozitate, potrivit medicilor veterinari. Îngrjitorii au izolat locul, acesta fiind interzis vizitatorilor.

În ultimele luni, la grădina zoologică din Viena s-au mai născut tigri gemeni, urşi albi gemeni şi un urs panda, botezat Fu Long (dragonul fericit), acesta fiind primul primul exemplar din această rasă conceput în mod natural în captivitate în Europa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici