Un test de sânge poate depista peste 50 de tipuri de cancer. Studiile vor continua până în 2023

  • Un simplu teste de sânge poate detecta mai mult de 50 de tipuri de cancer.
  • Testul este capabil să recunoască multe tipuri de cancer greu de identificat.
  • Testul caută modificări chimice la nivelul ADN-ului.
  • Mai multe date oficiale vor fi disponibile până la finalul lui 2023.
1720 afișări
Imaginea articolului Un test de sânge poate depista peste 50 de tipuri de cancer. Studiile vor continua până în 2023

Un test de sânge poate depista peste 50 de tipuri de cancer. Studiile vor continua până în 2023

Un simplu test de sânge poate detecta mai mult de 50 de tipuri de cancer. Testul se adresează persoanelor cu risc mai mare de boală, inclusiv pacienţilor de peste 50 de ani.
 
Studiile arată că acest test este capabil să identifice multe tipuri de boală care sunt dificil de diagnosticat în stadiile incipiente, spre exemplu cancerul ovarian. Aceştia spun, de asemenea, că testul are o rată fals pozitivă foarte mică.
 
Testul caută modificări chimice în fragmentele ale ADN-ului care nu conţin celule ADNc. Aceste celule se scurg practic din tumori canceroase în sânge.
 
Oamenii de ştiinţă au analizat performanţa testului până acum pe 2.923 de persoane cu cancer şi 1.254 de persoane fără. Testul a identificat corect prezenţa cancerului la 51,5% din cazuri, în toate etapele bolii şi a detectat în mod greşit cancerul la doar 0,5% din cazuri.
 
Testul a identificat corect şi ţesutul în care cancerul a fost localizat în organism în 88,7% din cazuri. Se vor mai efectua teste pentru această analiză, care vor include peste 140.000 de participanţi şi sunt aşteptate rezultatele oficiale până în 2023.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici