Un test menit să prezică riscul de revenire sau de răspândire a cancerului de sân, testat în Anglia

  • Un nou test menit să prezică riscul de revenire sau de răspândire a cancerului de sân este testat în Anglia.
  • Metoda, denumită Ran Diagnostics, funcţionează prin identificarea a două proteine în celulele cancerului iniţial.
242 afișări
Imaginea articolului Un test menit să prezică riscul de revenire sau de răspândire a cancerului de sân, testat în Anglia

Un test menit să prezică riscul de revenire sau de răspândire a cancerului de sân, testat în Anglia

Primele rezultate au arătat o legătură între nivelurile acestor proteine şi rezultatele pacienţilor, anunţă BBC.

Cercetătorii de la Universitatea din Bradford speră că noul test poate fi mai rapid şi mai eficient din punctul de vedere al costurilor decât testele genetice existente.

Studiul a fost conceput pentru pacientele cu cel mai frecvent tip de cancer de sân. În cazul în care va avea succes, ar putea fi gata pentru aprobare în doi-trei ani.

Un studiu pilot a analizat 181 de mostre istorice de tumori de la o serie de cancere de sân şi a constatat că 98% dintre pacientele cu niveluri scăzute de proteine nu au dezvoltat un cancer de sân secundar.

Cercetătorii vor examina acum alte 600 de eşantioane cu cea mai frecventă formă de cancer de sân pentru a compara rezultatele cu cele ale testelor genetice existente utilizate de autorităţile sanitare.

Prof. Chris Twelves, director clinic la Institutul de Terapie a Cancerului din cadrul universităţii, a declarat: "Atunci când oamenii sunt diagnosticaţi pentru prima dată cu cancer de sân, oncologul lor va dori să discute dacă ar putea beneficia de un tratament medicamentos suplimentar pentru a reduce riscul de reapariţie şi răspândire a cancerului. Una dintre modalităţile prin care putem face acest lucru acum este prin intermediul unui test genetic al cancerului, dar acest test este scump şi poate fi lent".

"Dacă Ran Diagnostics este la fel de bun în identificarea celor care pot beneficia de un astfel de tratament suplimentar, acesta va fi mai rapid şi mai puţin costisitor, ajutându-ne să personalizăm mai bine tratamentul cancerului pentru pacienţii noştri”, a continuat acesta.

În Marea Britanie există aproximativ 55.000 de cazuri noi de cancer de sân în fiecare an, iar aproximativ 60% dintre acestea sunt eligibile pentru testare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici