Vaccinul anti-COVID a primit NUME şi va fi produs non-profit. Acord între Oxford şi gigantul AstraZeneca

  • Vaccinul anti-coronavirus a primit numele ChAdOx1 nCoV-19
  • Oxford University a semnat un acord cu producătorul AstraZeneca
  • Vaccinul nu va fi vândut pentru profit, chiar pentru a acoperi cheltuielile de producţie şi distribuţie
4602 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti-COVID a primit NUME şi va fi produs non-profit. Acord între Oxford şi gigantul AstraZeneca

Vaccinul anti-COVID a primit NUME şi va fi produs non-profit. Acord între Oxford şi gigantul AstraZeneca

AstraZeneca este compania care ar putea produce vaccinul anti-coronavirus. Gigantul farma a ajuns la un acord cu Universitatea Oxford privind producerea vaccinului, dacă acesta va trece şi de ultimele teste de eficienţă şi siguranţă. Testele pe oameni au început săptămâna trecută şi s-ar putea finaliza în cursul verii.
 
Potrivit Daily Mail, acordul dintre AstraZeneca şi Oxford University prevede ca vaccinul să fie distribuit în regim non-profit. Practic, costul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producţie şi distribuţie.
 
Dezvoltarea unui vaccin eficient în doar câteva luni ar însemna o adevărată revoluţie ştiinţifică, dat fiind că în mod normal dezoltarea unor vaccinuri poate dura şi un deceniu.
 
În acest moment, câteva zeci de variante de vaccin sunt "în lucru" în toată lumea, dar cel dezvoltat de cercetătorii de la Oxford pare să fie în pole position.
 
"Vrem să fim siguri că vaccinul va putea fi produs la scară largă şi distribuit tuturor oamenilor, în cazul în care el va fi eficient. Avem nevoie de un partener care să se ocupe de producţie, dat fiind că actuala capacitate nu este cea optimă. Parteneriatul cu AstraZeneca va îmbunătăţi considerabil această capacitate", a spus Sir John Bell, profesor al Oxford University.
 
Secretarul pe Sănătate din guvernul Boris Johnson, Matt Hancock, a notat şi el că: "Vaccinul de la Oxford este unul dintre cele mai avansate din lume".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici