Vârsta tatălui joacă un rol important, în cazul inseminărilor artificiale

Vârsta tatălui este importantă pentru conceperea unui copil, potrivit unui studiu realizat de către un centru francez de reproducere asistată în rândul unor cupluri cu dificultăţi în a avea un copil şi care indică o diminuare a ratei de sarcini după ce tatăl a depăşit vârsta de 40 de ani.

187 afișări
Imaginea articolului Vârsta tatălui joacă un rol important, în cazul inseminărilor artificiale

Vârsta tatălui joacă un rol important, în cazul inseminărilor artificiale

Dacă influenţa vârstei mamei asupra posibilităţii conceperii unui copil este deja stabilită, este pentru prima dată când este demonstrat un efect parental de o asemenea importanţă, potrivit lui Stephanie Belloc (Centrul Eylau pentru reproducere asistată, din Paris), care va prezenta acest studiu luni, la Barcelona (Spania), în cadrul conferinţei anuale a Societăţii europene de reproducere umană şi embriologie.

Peste 12.200 de cupluri care au mers la acest centru în perioada 2002-2006 au fost incluse în acest studiu, fiind făcute 21.239 de inseminări intrauterine.

Cercetătorii au arătat că vârsta mamei era strâns legată de o scădere a ratei de sarcini (de la 14,5% înainte de 30 de ani la 8,9% după 42 de ani). Vârsta mamei influenţează şi rata sarcinilor pierdute (11,1% în cazul femeilor de până în 30 de ani şi 46,4% în cazul acelora de peste 42 de ani).

"Noi am arătat că şi vârsta tatălui este importantă în conceperea unui copil, având un efect negativ în cazul bărbaţilor de peste 40 de ani. În mod surprinzător, proporţia sarcinilor pierdute a crescut în cazul bărbaţilor care au depăşit vârsta de 40 de ani", a declarat doctorul Belloc.

Rata sarcinilor era mai mare cu 12,3% atunci cand taţii aveau până în 30 de ani şi scădea până la 9,3%, când vârsta acestora depăşea 45 de ani, în vreme ce nivelul sarcinilor pierdute creştea de la 13,7% la 32,4%.

"Studiile noastre arată pentru prima dată o legatură strânsă între vârsta tatălui şi rezultatul inseminărilor intrauterine, o informaţie ce ar trebui luată în seamă în cazul programelor de reproducere asistată", a precizat Belloc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici