Vrei să dormi bine? Atunci stai seara pe întuneric!

Ai insomnii? Tensiunea arteriala ţi-a cam fluctuat în ultima vreme? Atunci de vină ar putea fi faptul că stai seara numai cu lumina aprinsă. Expunerea la sursele artificiale de lumină îţi scade dramatic secreţia de melatonină, hormonul care îţi reglează somnul.

59 afișări
Imaginea articolului Vrei să dormi bine? Atunci stai seara pe întuneric!

Vrei să dormi bine? Atunci stai seara pe întuneric! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii americani de la Universitatea de Medicina de la Harvard au o recomandare cu totul specială pentru cei care nu se odihnesc bine: nu mai staţi cu lumina aprinsă între apus şi ora de somn. Pe lângă faptul că veţi proteja planeta şi veţi plăti mai puţin companiei distribuitoare de energie, veţi scăpa şi de insomnii. Explicaţia?

Noaptea, glanda pineala din creier secretă melatonină, hormon care reglează somnul, temperatura corpului, tensiunea arteriala şi nivelul glucozei.

Citeşte mai multe despre cauzele insomniei pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici