Zece carbohidraţi buni care facilitează procesul de slăbire

Ideea eliminării complete a carbohidraţii din dietă nu este una tocmai benefică pentru organism întrucât nu toţi carbohidraţii favorizează depunerile de grăsime, conform CSID.

878 afișări
Imaginea articolului Zece carbohidraţi buni care facilitează procesul de slăbire

10 carbohidraţi buni care facilitează procesul de slăbire

Se pare că unii dintre ei chiar ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Orz
Fiind o cereală integrală, orzul poate creşte nivelul hormonilor asociaţi cu senzaţia de saţietate. Cercetătorii suedezi au descoperit că boabele de orz fierte pot modifica bacteriile din flora intestinală, ceea ce îţi poate accelera metabolismul. Cercetătorii au descoprit că această cereală bogată în fibre poate atenua senzaţia de foame. Poţi includ orzul la micul dejun, în salate, supe sau chiar în produse de patiserie!

Popcorn
Înlocuieşte chipsurile cu popcorn data viitoare când ai chef de o mică gustare (evident nu popcorn-ul la pliculeţe din comerţ ce conţin aditivi si conservanţi, ci popcorn-ul realizat simplu din boabele de porumb fără arome nenaturale). Într-un studiu care a comparat senzaţia de saţietate pe termen scurt generată de aceste două populare gustări, experţii în sănătate au descoperit că majoritatea voluntarior au raportat o senzaţie mai puţin accentuată de foame după ce au consumat popcorn. Dacă resimţi mai puţin senzaţia de foame, vei avea tendinţă să mănânci mai puţin, deci mai puţine calorii!

Quinoa
Această super cereală conţine de aproape două ori mai multe fibre ca celelalte, iar nutrienţii săi sunt eliberaţi mai încet în sânge, menţinând nivelul glicemiei sub control şi acceleraând metabolismul. De asemenea, în comparaţie cu alte alimente modificate pentru a nu conţine gluten, quinoa este de ajutor la dietă.

Află mai multe pe CSID

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici