Autorităţile din Ucraina au anunţat ce se întâmplă la Cernobil după mai multe zile de luptă cu focul

  • Hectare întregi de pădure din apropierea localităţii Cernobil, din Ucraina, ard de câteva zile
  • Sute de pompieri au fost detaşaţi de autorităţile ucrainiene pentru a lupta cu focul
  • "Nu există pericolul ca focul să ajungă la centrala nucleară", a declarat luni seară Volodymyr Demchuck, responsabil al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă
1234 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Ucraina au anunţat ce se întâmplă la Cernobil după mai multe zile de luptă cu focul

Autorităţile din Ucraina au anunţat ce se întâmplă la Cernobil după mai multe zile de luptă cu focul

Autorităţile din Ucraina au anunţat luni seară, prin vocea lui Volodymyr Demchuck, oficial senior al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, că incendiile de pădure de lângă Cernobil nu pun în pericol centrala nucleară.
 
"Nu există un pericol privind ajungerea focului la reactoarele nuclare ori la depozitele centralei de la Cernobil", a declarat Volodymyr Demchuck.
 
Incendiile de pădure au izbucnit în apropiere de Cernobil în urmă cu 10 zile, iar senzorii au înregistrat o creştere a radioactivităţii în zonă. Explicaţia este aceea că pădurea păstrează încă cenuşă de la explozia nucleară din 1986, iar fumul ridicat în aer a purtat urmele radioactive.
 
Ieri, Observatorul NASA a notat că fumul emanat de incendiile de lângă Cernobil a ajuns şi deasupra Belarusului.
 
Sergiy Zibtsev, responsabil al Regional Eastern European Fire Monitoring Center, a declarat pentru AFP că focul este "uriaş şi imprevizibil".
 
Pe de altă parte, Yaroslav Yemelianenko, care conduce asociaţia care se ocupă de tururile ghidate de la Cernobil, a declarat că focul a ajuns şi în oraşul-fantomă Pripyat, abandonat în 1986.
 
20.000 de hectare de pădure au fost afectate de foc în Zona de Excluziune de la Cernobil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici