Declaraţie controversată despre coronavirus în Italia: imigranţii africani ar fi imuni. "E o ipoteză"

O declaraţie făcută de directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul Sacco din Milano, Massimo Galli, circulă pe reţelele de socializare din Italia.

7161 afișări
Imaginea articolului Declaraţie controversată despre coronavirus în Italia: imigranţii africani ar fi imuni. "E o ipoteză"

Declaraţie controversată despre coronavirus în Italia: imigranţii africani ar fi imuni. "E o ipoteză"

Galli spune că nu sunt imigranţi africani internaţi în spitalul pe care îl conduce deoarece aceştia ar fi imuni. Momentan e doar o ipoteză neconfirmată, dar numărul redus de cazuri de pe continentul african par să-i dea dreptate. Până acum se credea că acest lucru se datorează căldurii din Africa, o altă ipoteză cum că virusul nu ar rezista la temperaturi de peste 20 de grade.

"Nu avem spitalizate persoane de origină africană la noi în spital. Poarta de intrare a virusului poate fi diferită în funcţie de etnicitate. E o diferenţă de de caracteristici ai receptorilor virusullui pentru anumite popoare africane.

E o ipoteză de studiat. La noi nu sunt imigranţi africani internaţi. Poarta de intrare a virusului poate fi diferită în funcţie de etnicitate. De exemplu, la asiatici şi europeni e deschisă uşa pentru virus, africanii au aceste uşi închise sau parţial închise. E doar o ipoteză, însă dacă e adevarată, dezastrul ar evita mai puţine zone sărace din lume"
, a spus medicul Galli, potrivit Il Giornale.

Africa de Sud e cea mai afectată ţară de coronavirus de pe continentul african, 554 de infectaţi si zero persoane decedate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici