Declaraţie radicală a unui oficial de la Londra: Britanicii care s-au alăturat reţelei Stat Islamic ar trebui vânaţi şi ucişi

Cetăţenii britanici care s-au alăturat reţelei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak ar trebui vânaţi şi ucişi, a declarat Gavin Williamson, ministrul Apărării de la Londra, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

945 afișări
Imaginea articolului Declaraţie radicală a unui oficial de la Londra: Britanicii care s-au alăturat reţelei Stat Islamic ar trebui vânaţi şi ucişi

Williamson a declarat că britanicii care au plecat în Siria şi Irak pentru a lupta în rândurile militanţilor Stat Islamic urau ceea ce reprezintă Marea Britanie, astfel că cei aproximativ 270 de cetăţeni britanici care se crede că luptă în continuare alături de Stat Islamic în Siria şi Irak ar putea fi vizaţi de raiduri aeriene.

"Destul de simplu, perspectiva mea este că un terorist mort nu poate cauza vreun rău Marii Britanii", a declarat Williamson într-un interviu pentru cotidianul Daily Mail.

"Ar trebui să facem tot ce putem pentru a distruge şi elimina acestă ameninţare", a completat oficialul, adăugând că este de părere că cetăţenii britanici care s-au alăturat reţelei Stat Islamic nu ar trebuie să fie niciodată primiţi înapoi în Marea Britanie.

Williamson, în vârstă de 41 de ani, a preluat funcţia de ministru al Apărării în urma cu mai puţin de o lună, înlocuindu-l pe Michael Fallon după ce acesta a demisionat în urma unui scandal de hărţuire sexuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici