George Clooney se întoarce la televiziune după aproape 10 ani

Actorul american George Clooney, devenit celebru cu rolul din serialul TV "Spitalul de urgenţă", revine pe micul ecran după aproape 10 ani, în miniseria "Catch-22", informează The Hollywood Reporter.

602 afișări
Imaginea articolului George Clooney se întoarce la televiziune după aproape 10 ani

George Clooney se întoarce la televiziune după aproape 10 ani

George Clooney şi-a făcut debutul ca actor pe micile ecrane, în seriale precum "Riptide" (1984) şi "Hunter" (1987), pentru ca mai apoi să devină celebru, la vârsta de 32 de ani, cu rolul medicului Doug Ross din seria "Spitalul de urgenţă/ ER". După ce a jucat în acest serial TV, în care a debutat în 1994, actorul a obţinut roluri pentru marele ecran, cu care a devenit celebru la nivel mondial.

La vârsta de 56 de ani, Clooney se întoarce pe micile ecrane cu o miniserie pe care o produce, o coregizează şi în care joacă, potrivit declaraţiilor lui Amy Powell, preşedintele studiourilor Paramount Television, producător al seriei TV.

Pentru această miniserie, George Clooney ar trebui să câştige aproximativ un milion de dolari pentru fiecare din cele şase episoade prevăzute.

Miniseria este o adaptare romanţată a unui roman scris de Joseph Heller, care prezintă povestea căpitanului Yossarian, un aviator american din cel de-Al Doilea Război Mondial, ce încearcă să scape din conflictul armat dându-se nebun.

Romanul a mai fost adaptat, într-un film regizat de Mike Nichols - "Aliniatul 22/ Catch-22" (1970).

Miniseria ar putea fi difuzată pe platforma online Hulu, potrivit unei surse apropiate producătorilor.

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani la nivel mondial, George Clooney a câştigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din "Syriana", şi un altul pentru cel mai bun film, ca producător al peliculei "Argo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici