Harghita: Urşii au intrat în curtea unei pensiuni, a unui spital, în gară şi lângă un hotel

  • Jandarmii din Harghita au intervenit pentru îndepărtarea a 9 urşi în decurs de numai două zile
  • O intervenţie grea a fost în Izvoru Mureşului, unde ursul alungat a continuat să revină
1636 afișări
Imaginea articolului Harghita: Urşii au intrat în curtea unei pensiuni, a unui spital, în gară şi lângă un hotel

Harghita: Urşii au intrat în curtea unei pensiuni, a unui spital, în gară şi lângă un hotel

Jandarmii din Harghita au intervenit pentru îndepărtarea a 9 urşi în decurs de numai două zile. O intervenţie grea a fost în Izvoru Mureşului, unde ursul alungat a continuat să revină.

Sâmbătă, au fost primite 6 apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţile Miercurea Ciuc şi Băile Tuşnad.

Primul apel primit anunţa prezenţa unui urs în curtea unei pensiuni din Băile Tuşnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care a îndepărtat ursul înspre pădure.

Apoi a venit cel de-al doilea apel, un bărbat anunţând prezenţa unui urs prin mijlocul staţiunii Băile Tuşnad. Şi acesta a fost îndepărtat de echipajul aflat în misiune pe raza staţiunii.

Cel de-al treilea apelant anunţa prezenţa unui urs în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului Jandarmi Mobil care a trecut la îndepărtarea animalului sălbatic din curtea instituţiei medicale.

Apoi, un bărbat anunţa prezenţa unui urs pe str. Gării, din Băile Tuşnad, urs ce a fost îndepărtat din zona locuită de către un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad.

Tot sâmbătă, la ora 22.03, s-a anunţat prezenţa unui urs în apropierea unui izvor din aceeaşi staţiune, acesta fiind îndepărtat de către un echipaj de ordine publică, format din jandarm şi poliţist.

Cel de al 6-lea apel semnala prezenţa unui urs în apropierea unui hotel din staţiune, de această dată apelul nu s-a confirmat, ursul nefiind găsit în zonă.

Duminică au fost primite 3 apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţile Băile Tuşnad, Izvoru Mureşului şi Cioboteni. La ora 11.16 a fost primit primul apel, care semnala prezenţa ursului lângă gara CFR din Băile Tuşnad, urs ce a fost îndepărtat din zona locuită de către un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad.

La ora 18.00, a fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Izvoru Mureşului, la faţa locului fiind trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni. Îndepărtarea acestuia a fost mai dificilă şi de durată, deoarece ursul se întorcea la scurt timp în zona din care era îndepărtat. Într-un final acesta a fost îndepărtat spre pădure.

La ora 22.55 a fost primit ultimul apel, care semnala prezenţa ursului în Cioboteni, acesta fiind îndepărtat de către săteni, până la sosirea echipajului de jandarmi în zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
harghita,
urşi,
hotel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici