Ministrul de Externe al Rusiei susţine că unele state din Balcani ajung sub influenţa NATO în pofida voinţei populare

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susţine că unele state din Balcani au ajuns sub influenţa Alianţei Nord-Atlantice în pofida voinţei majorităţii cetăţenilor, informează agenţia TASS, citând cotidianul bulgar Trud.

1032 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Rusiei susţine că unele state din Balcani ajung sub influenţa NATO în pofida voinţei populare

Ministrul de Externe al Rusiei susţine că unele state din Balcani ajung sub influenţa NATO în pofida voinţei populare

"Cât priveşte încercările de a ademeni toate statele balcanice în NATO, este bine cunoscută atitudinea negativă a Moscovei faţă de aceste eforturi distructive. În acest sens, salutăm abordarea responsabilă şi suverană a Serbiei de a-şi menţine neutralitatea militară. Din păcate, nu mulţi dintre vecini săi sunt capabili să reziste presiunii externe şi, împotriva voinţei majorităţii cetăţenilor, sunt incluşi în orbita Alianţei Nord-Atlantice cu presupusele sale garanţii de securitate", a afirmat oficialul rus.

Lavrov a subliniat că Serbia rămâne principalul partener al Rusiei în regiune, însă a indicat că Moscova este deschisă dezvoltării treptate de relaţii cu toate statele balcanice.

Afirmaţiile lui Lavrov vin în contextul tensiunilor izbucnite între Rusia şi Bulgaria după ce liderul unei organizaţii proruse din Bulgaria a fost arestat sub acuzaţia de spionaj în favoarea Moscovei.

Taguri:
rusia,
nato,
serbia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici