„Molka”, fenomenul de spionaj sexual care a luat amploare în hotelurile şi toaletele publice din Coreea de Sud

„Molka” – este numele unui fenomen îngrijorător în Coreea de Sud, care tinde să devină un veritabil segment de piaţă în comerţul cu materiale video de natură sexuală.

30016 afișări
Imaginea articolului „Molka”, fenomenul de spionaj sexual care a luat amploare în hotelurile şi toaletele publice din Coreea de Sud

„Molka”, fenomenul de spionaj sexual care a luat amploare în hotelurile şi toaletele publice din Coreea de Sud

Poliţia sud-coreeană a arestat doi indivizi care au făcut comerţ pe platforme online cu transmisiuni în direct din camere de hotel. Fluxul video putea fi accesat prin plata unui abonament lunar, relatează The Guardian.

Preţul abonamentului: 45 de dolari. Numărul de abonaţi: 4.000, începând cu noiembrie 2018.

Cei doi bărbaţi instalau mini-camere spion, care transmiteau LIVE, în dulapuri sau uscătoare de păr. Această tehnică de voaierism a fost folosită în peste 30 de hoteluri din Coreea de Sud şi un număr 1.600 de persoane au căzut victime acestui tip de spionaj. Peste 800 de filmări ilegale au fost stocate pe un server din străinătate.

Potrivit unei unităţi speciale din cadrul Poliţiei Metropolitane din Seul, camerele spion folosite aveau lentila de 1 mm şi practic puteau fi plasate oriunde, fiind aproape insesizabile, relatează Korea Herald.

Acesta este însă doar un exemplu dintr-un tablou statisic mult mai amplu, care descrie un adevărat flagel social în Coreea de Sud. În 2017, poliţia a raportat 6.470 de astfel de cazuri.

Anul trecut, 70.000 de femei au protestat pe străzile din Coreea de Sud, cerându-le autorităţilor să găsească o modalitate pentru a pune capăt acestui fenomen.

În prezent, există patrule speciale din cadrul Poliţiei Metropolitane care verifică lunar toaletele publice, un alt loc în care „afaceriştii” scoptofiliei îşi plantează camerele de spionaj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici