Ludovic Orban spune că Bohnert s-a retras din cursa pentru şefia Parchetului european: Cadou de la francezi/ Reprezentant al Departamentului de Justiţie al Consiliului UE, despre retragerea lui Bohnert: Nu am primit nicio notificare

Liderul PNL Ludovic Orban scrie pe Facebook că Jean - Francois Bohnert, candidatul susţinut de Consiliul UE pentru şefia Parchetului european şi contracandidat al Laurei Codruţa Kovesi, s-a retras din cursă, fiind numit la Parchetul Naţional Financiar Francez. Pe de altă parte, Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiţie al Biroului de Presă al Consiliului UE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru şefia Parchetului European.

1073 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban spune că Bohnert s-a retras din cursa pentru şefia Parchetului european: Cadou de la francezi/ Reprezentant al Departamentului de Justiţie al Consiliului UE, despre retragerea lui Bohnert: Nu am primit nicio notificare

Reprezentant al Departamentului de Justiţie al Consiliului UE, despre retragerea lui Bohnert: Nu am primit nicio notificare

"Astazi, de ziua Frantei, Romania a primit un "cadou" de la francezi. Contracandidatul Laurei Codruta Kovesi, Jean- Francois Bohnert, care fusese preferat de Consiliu, a fost numit procuror sef al Parchetului National Financiar din Franta si s-a retras din competitie. In consecinta, din 3 canndidati, au ramas doi. Iar avantajul decisiv al candidatului roman este ca este, practic, candidatul Parlamentului European. Drept urmare, Consiliul Uniunii Europene nu are altceva de facut decat sa accepte candidatul votat de Parlament, ceea ce ar trebui sa fie o simpla formalitate pentru ca in Regulament seful Parchetului European este hotarat de Consiliu si de Palrlament, iar Consiliul a clasat- o pe Laura Codruta Kovesi pe locul 2 dupa candidatulul francez, care s-a retras, deci acum candidatul roman este pe primul loc si in preferintele Consiliului.
Pesedisti, va ganditi cumva la seppuku ?
P.S. Cat de plina de venin poate sa fie Vasilica Viorica Dancila si, mai ales, cat de lipsita de luciditate si de fler, incat sa declare chiar astazi ca guvernul pe care il conduce nu sustine candidatul roman, declaratie facuta chiar la Ambasada Frantei", a scris Ludovic Orban, lideurl PNL, pe Facebook.

Procedura de numire a fost suspendată înainte de alegerile europarlamentare urmând să fie reluată de către noul Parlament.

Reprezentant al Departamentului de Justiţie al Consiliului UE, despre retragerea lui Bohnert: Nu am primit nicio notificare

„Nu am primit nicio notificare oficială cu privire la domnul Bohnert”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiţie al Biroului de Presă al Consiliului UE, răspunzând în acest fel la o întrebare legată de retragerea procurorului francez, aşa cum s-a speculat în ultimele ore în mass-media.

Surse oficiale au mai explicat, pentru MEDIAFAX, că retragerea lui Jean-François Bohnert nu ar însemna automat că Laura Codruţa Kovesi rămâne singură cursă, pentru că ar putea fi luat în calcul procurorul clasat pe a treia poziţie şi anume germanul Andres Ritter.

Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE, o negociere va avea loc între Parlament şi Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Procedura de numire a fost suspendată înainte de alegerile europarlamentare urmând să fie reluată de către noul Parlament ales în această primăvară.

Taguri:
ue,
parchet,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici