PAMFLET: Nelu şi Costel. Dansul pinguinului

A venit toamna. Acoperă-mi terasele cu ceva. Cu o fâşie de material termorezistent sau mai bine cu umbra ta. Mă tem că n-am să te mai văd uneori. Că o să-mi crească frustrarea până la nori. C-ai să te ascunzi într-un cort, senin, şi o să te privesc tâmpit şi lin. Cum bei vin. Să-ţi scoţi pârleala înainte de carantină.

4206 afișări
Imaginea articolului PAMFLET: Nelu şi Costel. Dansul pinguinului

Sursă Foto: www.7iasi.ro

A venit toamna. Orban a anunţat carantină plus altceva. Ceva ce e mai puţin decât o carantină, dar mai mult. Dar totuşi mai puţin.

Orban a anunţat cu o voce senină/ Că nu e chiar aşa de rău în carantină. Dar adevărul, adevărul nu e la mine şi la tine. Adevărul e în pieţe/ la precupeţe. Adevărul e la taraba cu cartofi şi ceapă, nu la Palatul Victoriei, la Guvern sau la Parlament. Adevărul e în satele fără curent electric, adevărul e la copiii desculţi de la ţară, adevărul e ciorba care fierbe (sau nu fierbe) în oală.

Destul cu momentele poetice.

Cine a fost la piaţă azi-dimineaţă a putut să vadă jandarmerie căcălău desfăşurată pe tot trotuarul. Mai lipsea dirijorul ăla îmbrăcat în alb, ştiţi voi, domnu’ ăla. În rest, 10 august scria pe noi. Se ştie că ţăranii sunt nişte oameni foarte periculoşi. Toate relele din ţara asta de la ţăranii din piaţă au pornit, aşa că toţi mamelucii desfăşuraţi prin pieţe n-au fost desfăşuraţi degeaba, ci spre protecţia noastră, a tuturor.

Ca să închei într-o notă optimistă, mă bucur că Tătaru a reuşit să scape puţin în uichend, să se odihneşte la cort cu prietenul lui, Costel. Pentru că a venit toamna. Iar Nelu şi Costel dansează un dans împreună, în cort. Dansul pinguinului sau altceva. Orice dans, dar dansul pinguinului neapărat.

Pentru că ei sunt nişte pinguini în sine. Mai pinguini ca tine şi ca mine. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici