Petiţie Declic: Fără privilegii pentru parlamentari în plină pandemie. Aproape 7.000 de semnături

Declic anunţă petiţia „Fără privilegii pentru parlamentari în plină pandemie!”, în care cere preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să nu folosească inutil teste pentru depistarea coronavirusului, la şedinţa de investire a noului Guvern.

2979 afișări
Imaginea articolului Petiţie Declic: Fără privilegii pentru parlamentari în plină pandemie. Aproape 7.000 de semnături

Petiţie Declic: Fără privilegii pentru parlamentari în plină pandemie. Aproape 7.000 de semnături

În petiţia adresată lui Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi lui Titus Corlăţean, preşedinte interimar al Senatului, semnatarii cer ca pentru şedinţa de învestire a noului Guvern să nu se folosească inutil teste pentru depistarea infectării parlamentarilor cu coronavirus şi a materialelor de protecţie (măşti, mănuşi, combinezoane) pentru echiparea parlamentarilor.

„Parlamentarii nu pot beneficia de tratament preferenţial şi nici de privilegii care i-ar situa deasupra legii şi cetăţenilor obişnuiţi. De ce este important? 470 de măşti, 470 de perechi de mănuşi şi 470 de combinezoane medicale se pregătesc pentru ca parlamentarii să le îmbrace la votul de învestitură al Guvernului. Aceste echipamente sunt critice pentru protecţia personalului medical aflat în prima linie de contact cu bolnavii. Acestea ar putea echipa 470 de medici, asistente sau infirmieri”, scriu semnatarii.

Potrivit acestora, consumarea de teste pentru depistarea coronavirus în rândul parlamentarilor i-ar priva pe cei care chiar au nevoie de diagnosticare.

Petiţia are, la această oră, 6.542 de semnături din 10.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici