Poveşti din spitalul groazei. Socrul a murit, ginerele a scăpat... la diferenţă de doar câteva ore

  • Sorin Cazan fusese externat cu doar câteva ore înainte de incendiu
  • Socrul lui, Mihai Militaru, şi-a găsit sfârşitul în incendiul din spital
  • Sorin Cazan: Vinovat este sistemul politic, care nu are grijă de sistemul medical
4389 afișări

Să ştii că viaţa bate filmul în tragedia din Piatra Neamţ! Ginerele a fost externat şi a scăpat cu viaţă la ora 14.00 din acelaşi spital în care socrul a mistuit în flăcări 4 ore şi jumătate mai târziu.

Priveşte povestea lui Sorin Cazan şi a lui Mihai Militaru: ginerele bolnav de covid a fost mutat de la etajul 1 la etajul 4, iar socrul, tot cu covid, a fost mutat de la etajul 3 la etajul 2. Mihai Militaru deşi în etate, era atât de puternic încât avea toate şansele să scape de coronavirus, dar a pierit în explozia care a generat incendiul.

Pentru Aleph News, Sorin Cazan povesteşte cum în spitalul din Piatra Neamţ aparatele EKG erau vechi, EKG-urile se făceau şi de trei ori ca să dea rezultate şi nici aparatele de tensiune nu porneau şi erau schimbate chiar şi de trei ori. Acum, toată familia este în izolare acasă, iar din spital trebuie să ia pe cineva incinerat pe care nu-l poate recunoaşte deşi au trăit toţi în aceeaşi casă 35 de ani.

„Şi eu am fost internat, exact până sâmbătă. La ora 2 am fost externat din spital, am stat 11 zile, am fost testat negativ la plecare, şi socrul meu la etajul 3 la rezervă. La ATI. Şi cred că sâmbătă dimineaţă, nu ştiu la ce oră a fost transferat la etajul 2 exact în salonul în care a avut loc explozia. Mie nu-mi vine să cred, nu realizez. Nu realizez motivul de ce l-a mutat de la 2 în cameră, cum era în rezervă, într-o cameră de 8”, a povestit Sorin Dumitru Cazan.

El a relatat că a fost sunat de managerul spitalului pentru a-i spune de tragedie. „Eu aflasem de televizor de incendiu. Dar eu am zis că el este bine, că e la etajul 3 şi nu e riscant pentru el. Şi atunci managerul m-a sunat la 11 şi mi-a zis că era în salonul ăla...

80 de ani, dar era verde doamnă, era verde, nu era...era un om puternic, mai puternic ca mine era. Eu am 55 dar el era mai puternic ca mine”, a spus ruda persoanei decedate. 

 

Sorin Cazan a putut să-şi dea seama în cele 11 zile cât a stat în spital că ceva nu funcţionează bine. 

 

„Pot să vă spun că în 11 zile cât am stat eu, într-o seară am rămas uimit că a căzut curentul. Dar a căzut pentru câteva minute. Şi mi-am pus chiar un semn de întrebare, şi-am zis, măi, nu-i normal, cum? Cum, nu mai este curent aici pe secţie?”

Acum, rudele aşteaptă identificarea cadavrelor după ADN. 

„Sunt acolo la morgă şi aşteaptă să li se facă autopsie sau nu ştiu, să-i identifice, după ADN, după nu ştiu ce pentru că vă daţi seama, dacă ei sunt arşi nu le vede faţa, nu le vede chipul...

Ne anunţă să venim să ridicăm corpul, adică să ridicăm...să ridicăm sicriul..că ni-l dă în sicriu închis. Nu putem să ştim ce va fi în sicriu.

Ei au zis că trebuie să facă, să identifice care, fiecare persoană, cum este şi cine este”, a mai spus Cazan.

Supărarea lui Sorin Cazan, care este şi lider al PMP Roman, se îndreaptă către vinovaţi. 

 

„Obligatoriu cineva este vinovat. Eu cred că vinovat este sistemul, sistemul politic care nu are grijă de sistemul medical cum trebuie.

 

Acum mie îmi pare rău pentru toată lumea, pentru toţi care au fost acolo. Pentru că nu trebuia să se întâmple lucrul ăsta cu nimeni. Nu cu socrul meu, cu nimeni! Cu nimeni, pentru că noi mergem la spital să ne tratăm.

 

Dar ca să mergi să te tratezi şi să participi în explozii, să mori în explozii în salon, asta nu! Asta n-o pot accepta!”, a mai spus acesta. 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici