Psihoterapeutul Alexandru Cojocaru: ,,Toată lumea ar trebui să se poarte onorabil cu femeia, să păstreze o decenţă. În România, nu o vedem neapărat!”

  • Alexandru Cojocaru: ,, La doamne, mie mi se pare că există un tot. De aceea, sunt mult mai multe momente dificile şi zone de dezechilibru”
  • Alexandru Cojocaru: ,,Mie mi se pare că înşelatul începe la nivel de vorbă. În momentul în care minţi, ai înşelat!”
  • Alexandru Cojocaru: ,,În fiecare lucru bun găsim şi un lucru rău şi în fiecare lucru rău puten să găsim şi un lucru bun”
153 afișări
Imaginea articolului Psihoterapeutul Alexandru Cojocaru: ,,Toată lumea ar trebui să se poarte onorabil cu femeia, să păstreze o decenţă. În România, nu o vedem neapărat!”

Psihoterapeutul Alexandru Cojocaru: ,,Toată lumea ar trebui să se poarte onorabil cu femeia, să păstreze o decenţă. În România, nu o vedem neapărat!”

Invitat în emisiunea ,,Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu, într-o zi de 8 Martie, specială pentru doamne, psihoteraputul Alex Cojocaru îţi spune cum iubesc femeile, dar şi cum iubesc bărbaţii. Cum reuşim să trăim împreună deşi gândim diferit? Din când în când, e bine să mergi cu iubirea şi pe la …psiholog?

Alex Cojocaru: ,,Bărbaţii sunt mai puţin angrenaţi într-un univers complex”

,,Femeia este un Univers foarte vast în care sunt mult mai multe conexiuni şi legături în acel Univers care arată întreg. La noi sunt mai multe cutiuţe. E cutiuţa cu ce am de făcut, e cutiuţa cu iubita, e cutiuţa cu datorii, tot felul de sertăraşe şi era şi o vorbă cu sertarul de ,,nimic”, bărbatul care nu se gândeşte la nimic pentru că ăla e sertarul cu nimic. La doamne, mie mi se pare că există un tot. De aceea sunt mult mai multe momente dificile şi zone de dezechilibru din punct de vedere al constituţiei integrale. (…) Bărbaţii sunt mai puţin angrenaţi într-un univers complex”, explică Alexandru Cojocaru.

A.Cojocaru: ,,Într-adevăr, femeia este egala bărbatului!

Alexandru Cojocaru mărturiseşte însă că femeile ar trebuie tratate cu respect, nu doar de sărbători, ci în tot restul timpului. Susţine însă că, în România, lucrurile sunt departe de a se întâmpla chiar aşa.

,,În restul timpului, toată lumea ar trebui să se poarte onorabil cu femeia în general, să păstreze o decenţă pe care, de cele mai multe ori, în România nu o vedem neapărat. Mergând pe ideea aceea, că într-adevăr femeia este egala bărbatului.”

Despre loialitate vs. înşelat în cuplu. Cine pierde, cine câştigă?

Relaţia bărbat-femeie este o speţă care rămâne, din multe puncta de vedere, un mister necriptat. Cât despre înşelat, părerea psihoterapeului Alexandru Cojocaru nu este una deloc optimistă.

,,Mie mi se pare că începe la nivel de vorbă. În momentul în care minţi, ai înşelat! Şi atunci mi se pare că marea majoritate a planetei, înşeală mai mult sau mai puţin.”

Alex Cojocaru: ,,În fiecare lucru bun găsim şi un lucru rău!”

Invitatul lui Vlad Craioveanu mărturiseşte însă că celebritatea are şi ea preţul ei. Cu cât ajugi mai sus în profesie, este posibil să descoperi că eşti tot mai singur. Însă, concluzia este una optimist: încearcă să iei întotdeauna partea plină a paharului, chiar dacă lucruri nu funcţionează aşa cum ţi le doreai tu!

,,Când ne dorim să ajungem foarte sus, trebuie să înţelegem şi cu ce vine lucrul ăsta. La baza muntelui, vântul bate ceva mai uşor. Când te duci în varful muntelui, când bate vântul, bate. Cel mai bun exemplu este ,,Prinţ şi cerşetor”. Este o scriere veche, popular-englezească. Dacă o citim, descoperim exact şi ce e bun, şi ce e rău, pentru că în fiecare lucru bun găsim şi un lucru rău şi în fiecare lucru rău puten să găsim şi un lucru bun.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici