S-a întors lumea pe dos. Mexicanii cer blocarea graniţei cu SUA pentru a-i opri pe americanii bolnavi

Protestatarii mexicani au închis o porţiune din frontiera sudică a Statelor Unite ale Americii, pentru a nu le mai permite americanilor infestaţi cu coronavirus să pătrundă în Mexic.

4653 afișări
Imaginea articolului S-a întors lumea pe dos. Mexicanii cer blocarea graniţei cu SUA pentru a-i opri pe americanii bolnavi

S-a intors lumea pe dos. Mexicanii cer blocarea granitei cu SUA pentru a-i opri pe americanii bolnavi

Potrivit BBC, din cauză că Guvernul Mexican nu a luat măsurile aşteptate de populaţie, locuitorii statului Sonora s-au mobilizat şi au blocat accesul la circulaţie. Aceştia au purtat măşti chirurgicale şi au făcut scandări la adresa americanilor,"să stea acasă", pentru a nu infecta populaţia mexicană.


Această demonstraţie a fost condusă de membrii grupării Sonoras pentru Sănătate şi Viaţă, care au solicitat efectuarea de teste medicale pe oricine care traversează din Statele Unite în Mexic.
 
„Guvernul Federal nu a obţinut teste pentru depistarea coronavirusului, care erau utile pentru combaterea acestei pandemii. De aceea suntem aici, la Nogales. Am întreprins această acţiune pentru a chema preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador să acţioneze acum." , a spus un membru din gruparea Sonoras.
Preşedintele Mexicului a fost criticat pentru deciziile luate referitoare la combaterea pandemiei de coronavirus, iar grupările mexicane au anunţat că acestea au fost doar nişte demonstrări pentru a trage nişte semnale de alarmă, iar dacă Guvernul nu va implementa măsuri utile, aceştia vor trece la fapte cu urmări grave.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici