Sărbători cu proteste. Angajaţi din sectorul public, sănătate şi Poliţie protestează în faţa Guvernului şi a Parlamentului: "Cum se poate trăi lunar cu un câştig salarial de 2.300 de lei?"

Mai multe manifestaţii ale angajaţilor din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, din sănătate şi din Poliţie vor avea loc în faţa Parlamentului şi a Guvernului, începând cu ora 12:00.

1565 afișări
Imaginea articolului Sărbători cu proteste. Angajaţi din sectorul public, sănătate şi Poliţie protestează în faţa Guvernului şi a Parlamentului: "Cum se poate trăi lunar cu un câştig salarial de 2.300 de lei?"

Foto: FSLI

În Piaţa Victoriei vor protesta angajaţii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, iar în Piaţa Revoluţiei, în faţa Palatului Parlamentului, se vor afla angajaţii din Poliţie, Penitenciare şi militarii trecuţi în rezervă.

Membrii Sanitas au anunţat că vor picheta Parlamentul. Sanitas se află deja în grevă japoneză, solicitând majorarea salariilor pentru toţi angajaţii din sistem.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care a organziat proteste în ultimele zile, spune că mulţi din profesorii României, aflaţi printre cei mai săraci europeni, vor avea ce să pună pe masa de Crăciun doar cu ajutorul rudelor.

„Protestele din ultimile trei zile organizate de federaţiile sindicale din educaţie sunt un semnal puternic pe care vrem să îl tragem nu doar în faţa guvernanţilor, ci şi a opiniei publice! Majorările salariale solicitate de către noi şi care sunt prevăzute de legislaţia în vigoare nu sunt un moft, ci O NEVOIE REALĂ! Fără aceste majorări, în contextul scumpirilor deja existente la utilităţi şi alimente, peste 70% dintre salariaţii din învăţământ vor fi la limita subzistenţei!
Primul prag al degradării financiare va fi resimţit chiar acum, de Crăciun!

Gândiţi-vă cum se poate trăi lunar cu un câştig salarial de 2.300 de lei? Acesta este venitul unui cadru didactic tânăr, din care plăteşte aproximativ 1.000 de lei pentru energie electrică, gaze naturale, abonament TV/internet, apă curentă, utilităţile la comun şi abonamentul la telefon. Din 1.300 de lei rămaşi, acest cadru didactic trebuie să trăiască zilnic cu aproximativ 43 de lei. Ce îşi poate cumpăra un om pentru Crăciun cu această sumă? Ce poate să pună pe masă? Poate să ofere cadouri? Poate să îşi împodobească un brad? Răspunsul este unul singur! NIMIC din tot ce ar trebui să aducă bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă nu este accesbil unui astfel de salariat!”, arată un comunicat FSLI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici