Spania ar putea prelungi starea de urgenţă. Anunţul premierului Pedro Sanchez

Sâmbătă, în timpul unei conferinţe premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat că vrea să prelungească starea de urgenţă pentru aproximativ o lună, anunţă publicaţia El Pais.

11492 afișări
Imaginea articolului Spania ar putea prelungi starea de urgenţă. Anunţul premierului Pedro Sanchez

Spania ar putea prelungi starea de urgenţă. Anunţul premierului Pedro Sanchez

 

Conform El Pais, posibila stare de urgenţă prelungită va dura până la finalul ieşirii progresive din izolare a ţării, mai exact la finalul lui iunie. Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, i-a sfătuit pe cetăţeni să fie în continuare prudenţi, avertizându-i că pericolul încă există: „Riscul se menţine, virusul nu a plecat şi ameninţarea este reală”, a spus premierul.
 
Pe 14 martie se declara stare de urgenţă din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Aceasta a fost prelungită în nenumărate rânduri, din cauza numărului ridicat de cazuri pozitive şi urma să se încheie pe 24 mai. Prelungirea stării de urgenţă mai trebuie aprobată de Camera deputaţilor, unde guvernul iberic este minoritar, iar opoziţia de dreapta a refuzat să participe la vot.
 
În Spania sunt permise adunările de până la 10 persoane, iar oamenii pot circula liber în provincia lor. În Insulele Canare şi Baleare: barurile, restaurantele şi magazinele sunt deschise la capacitate redusă. Muzeele, sălile şi hotelurile sunt redeschise după mai bine de două luni. Totuşi cele două mari oraşe ale Spaniei, Marid şi Barcelona nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în faza unu a relaxărilor şi vor rămâne în faza zero.
 
În total în Spania numărul deceselor a ajuns la 27.650, iar numărul persoanelor infectate se situează la 277.719, potrivit Ministerului Sănătăţii. 195.945 de pacienţi s-au vindecat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici