Ştiinţa lămureşte o moarte celebră: Bruce Lee a fost răpus de hiponatremie

În aproape 50 de ani s-au speculat multe despre moartea legendatului actor, dar acum, în sfârşit, un studiu pare să fi găsit o explicaţie convingătoare din punct de vedere ştiinţific.

3462 afișări
Imaginea articolului Ştiinţa lămureşte o moarte celebră: Bruce Lee a fost răpus de hiponatremie

Bruce Lee, care a murit pe 20 iulie 1973 la vârsta de doar 32 de ani, s-a aflat de zeci de ani în centrul a tot felul de speculaţii.

Moartea lui nu a fost niciodată explicată în mod concret. S-a vorbit despre un atac de cord, o crimă comisă de gangsteri, o otrăvire de către agentul Raymond Chow şi Betty Ting Pei, actriţa în a cărei casă Buce Lee a fost găsit mort, sau chiar o reacţie alergică la aspirina luată pentru durerea de cap.

Oficial, Bruce Lee a murit de edem cerebral, dar nu s-a explicat niciodată cu adevărat de ce l-ar avea. Acum, însă, un studiu realizat de oameni de ştiinţă spanioli, specialişti în rinichi, pune toate piesele cap la cap şi ajunge la o explicaţie care pare credibilă ştiinţific.

Bruce Lee a murit din cauza insuficienţei renale

Studiul se intitulează Who Killed Bruce Lee? Ipoteza hiponatremiei şi a fost publicată în numărul din decembrie 2022 al revistei ştiinţifice Clinical Kidney Journal, specializată în boli de rinichi. Cercetarea explică că Bruce Lee ar fi murit din cauza unei forme specifice de disfuncţie renală care nu i-a permis să elimine suficientă apă, pentru a menţine homeostazia apei.

Din această disfuncţie ar fi rezultat hiponatremie, edem cerebral şi moarte, deci din cauza unui exces de apă, deoarece Bruce Lee a băut mult, iar corpul său nu a fost capabil să o expulzeze cu urina.

Simptome de hiponatremie

Excesul de apă poate provoca unele dintre simptomele pe care Bruce Lee le-a simţit de fapt înainte de a muri, în special dureri de cap, dar şi crampe, greaţă, oboseală, convulsii, până la umflarea creierului care poate duce la moarte.

Pe scurt, potrivit oamenilor de ştiinţă, Bruce Lee ar fi fost ucis nu de gangsteri sau de otrăvire, ci de apă, el care avea motto-ul „Fii prietenul meu de apă”, sau „fii ca apa, prietenul meu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici