Teroriştii de la Bruxelles intenţionau să atace Franţa, însă s-au reorientat din cauza anchetei care avansa

Obiectivul celulei teroriste de la Bruxelles era să atace din nou Franţa, însă membrii acesteia au luat decizia, în regim de urgenţă, de a lansa atacuri în capitala belgiană, a informat Parchetul federal, la puţin timp după arestarea unuia dintre suspecţii-cheie, Mohamed Abrini.

6012 afișări
Imaginea articolului Teroriştii de la Bruxelles intenţionau să atace Franţa, însă s-au reorientat din cauza anchetei care avansa

Teroriştii de la Bruxelles voiau să atace Franţa,însă s-au reorientat din cauza anchetei care avansa

"Parchetul federal confirmă că (...) obiectivul celulei teroriste era de a ataca din nou Franţa şi că membrii ei au a fost luaţi prin surprindere de ancheta care avansa cu paşi repezi, şi astfel, au decis în grabă să atace Bruxellesul", informează instituţia într-un comunicat, citat de Le Figaro.

Mohamed Abrini, deja inculpat în dosarul atentatelor de la Paris, a fost de asemenea inculpat pentru "crime teroriste" şi "participare la activităţile unui grup terorist ", în legătură cu atacurile de pe 22 martie din capitala belgiană, a comunicat Parchetul belgian. Abrini a recunoscut că este "bărbatul cu pălărie", surprins, în înregistrări video, în compania a doi atacatori sinucigaşi pe aeroportul Zaventem din Bruxelles pe data de 22 martie.

Procuror belgian: Ţinta atentatelor din Bruxelles era de fapt Franţa

Grupul de terorişti care a detonat bombe în aeroportul şi la metroul din Bruxelles pe 22 martie plănuiau să atace tot în Franţa, conform unui comunicat emis, duminică, de procurorul belgian care s-a ocupat de cazult atentatelor din Bruxelles, anunţă CNN.

"Numeroase elemente descoperite în timpul anchetei arată că grupul de terorişti a avut intenţia de a ataca din nou Franţa", a declarat procurorul belgian. Autorităţile franceze au aflat de acest plan, astfel că atacul a fost mutat în capitala Belgiei: "Decizia de ataca în Bruxelles a fost luată pe ultima sută de metri", a spus procurorul, citat de CNN, care nu-i dezvăluie numele.

Anunţul oficialului belgian vine la doar o zi după ce Mohamed Abrini a fost identificat ca fiind al treilea terorist de la Bruxelles şi singurul suspect rămas în viaţă în urma atentatului în care au murit 32 de persoane, anunţă sursa citată.

Dezvăluirea făcută de procurorul belgian ridică din nou problema siguranţei la Campionatul European din Franţa, din vara acestui an. În perioada 10 iunie - 10 iulie, pe teritoriul Franţei se vor afla milioane de turişti ce vor dori să urmărească meciurile de la turneu final ceea ce va reprezenta un adevărat test pentru serviciile secrete din Franţa. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici