Amazon majorează preţurile pentru serviciul de streaming Prime în Europa. Creşteri cu până la 43%

Amazon va majora taxele pentru serviciul său de livrare şi streaming Prime în Europa cu până la 43% pe an, a anunţat luni retailerul online, în contextul în care încearcă să contracareze creşterea costurilor cu câteva zile înainte de raportarea rezultatelor financiare trimestriale.

865 afișări
Imaginea articolului Amazon majorează preţurile pentru serviciul de streaming Prime în Europa. Creşteri cu până la 43%

Majorarea preţurilor, după cea anunţată de Amazon pentru Prime în Statele Unite în februarie, reflectă presiunea tot mai mare de pe Wall Street asupra noului director executiv Andy Jassy pentru a consolida profitul în contextul creşterii inflaţiei şi al unei crize economice.

Cumpărătorii din Germania, a doua piaţă ca mărime a Amazon după Statele Unite, vor vedea că preţurile pentru un abonament anual la Prime vor creşte cu 30%, până la 89,90 euro. Piaţa numărul 3 a retailerului, Regatul Unit, va avea o creştere de 20%, până la 95 de lire sterline pe an, în timp ce site-urile Amazon care acoperă Spania, Italia şi Franţa vor percepe membrilor Prime cu 39% până la 43% mai mult anual, notează Reuters.

Modificările intră în vigoare începând cu 15 septembrie, când membrii se înscriu sau la următoarea reînnoire.

Amazon a citat "creşterea inflaţiei şi a costurilor de operare", precum şi o livrare mai rapidă şi mai mult conţinut pentru streaming în declaraţiile privind creşterile de preţuri, primele din 2018 pentru unele dintre ţări. "Vom continua să lucrăm pentru a ne asigura că Prime oferă o valoare excepţională pentru membri", a declarat Amazon.

În aprilie, Amazon a înregistrat prima pierdere trimestrială din ultimii şapte ani, pe fondul unei crize economice, din cauza costurilor de operare mai ridicate, ale salariilor mai mari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici