Apple desfiinţează sute de locuri de muncă după ce a renunţat la proiectul privind maşina autonomă

  • Apple desfiinţează peste 600 de locuri de muncă, după ce a renunţat proiectul privind realizarea de maşini autonome.
  • Disponibilizările vor fi realizate în luna mai.
  • Unii salariaţi vor fi mutaţi la alte departamente.
153 afișări
Imaginea articolului Apple desfiinţează sute de locuri de muncă după ce a renunţat la proiectul privind maşina autonomă

Apple desfiinţează sute de locuri de muncă după ce a renunţat la proiectul privind maşina autonomă

Disponibilizările vizează în special o unitate Apple din California, potrivit Bloomberg.

Departamentul de ocupare a forţei de muncă a fost anunţat pe 28 martie că 614 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în luna mai.

Informaţiile conform cărora Apple şi-a încheiat investiţia în proiectul de maşini autonome au apărut pentru prima dată în februarie.Cu toate acestea, compania nu a recunoscut niciodată în mod public existenţa proiectului. Se pare că Apple a cheltuit miliarde de dolari pentru cercetarea şi dezvoltarea unui vehicul complet autonom, fără volan şi pedale.

Până în prezent, gigantul tehnologic a evitat disponibilizările în masă spre deosebire de alte companii care au renunţat la sute de mii de locuri de muncă în timpul pandemiei şi al crizelor economice. Printre companiile de tehnologie care au anunţat reduceri în 2024 se numără Amazon, Google, Microsoft, Snapchat şi PayPal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici