Apple va prezenta cel mai important produs al său din ultimii ani: o cască de realitate mixtă / Va costa o avere în comparaţie cu preţurile iPhone-urilor

  • Gigantul Apple este aşteptat să prezinte luni cel mai important produs al său din ultimii 13 ani, atunci când va prezenta căştile sale de "realitate mixtă".
  • Producţia dispozitivului a durat şapte ani şi va oferi o imagine a modului în care gigantul tehnologic îşi imaginează un viitor post-smartphone.
1857 afișări
Imaginea articolului Apple va prezenta cel mai important produs al său din ultimii ani: o cască de realitate mixtă /  Va costa o avere în comparaţie cu preţurile iPhone-urilor

Sursa foto: Twitter

Producătorul iPhone urmează să prezinte o cască asemănătoare unei perechi de ochelari de schi eleganţi, care va combina "realitatea virtuală", în care persoana care o poartă este complet imersată într-o lume virtuală, şi "realitatea augmentată", în care imaginile digitale sunt suprapuse peste lumea reală, relatează Financial Times.

Evenimentul va avea loc la sediul Apple din Cupertino. Dar, la fel ca anul trecut, se aşteaptă ca acesta să fie găzduit ca o premieră cinematografică: participanţii vor urmări un discurs preînregistrat, disponibil publicului pe YouTube.

Se preconizează că dispozitivul va costa 3.000 de dolari, de 10 ori mai mult decât Meta Quest 2, principala cască VR a companiei-mamă a Facebook, şi de trei ori mai mult decât costul căştii Quest Pro de la Meta.

Experţii din industrie spun că este probabil ca setul de căşti Apple să fie orientat către trei categorii de public, clienţi din mediul de afaceri, gameri şi dezvoltatori de software, urmând ca doar generaţiile ulterioare ale produsului să fie orientate către consumatorii obişnuiţi.

O prezentare reuşită ar putea catapulta preţul acţiunilor Apple la un nivel record. Acţiunile Apple au crescut deja cu 45% de la începutul anului până în prezent, iar compania valorează 2,85 trilioane de dolari. Se află la doar 5 procente de la evaluarea sa maximă de 3 trilioane de dolari la începutul lunii ianuarie 2022, cu o lună înainte ca Rusia să invadeze Ucraina şi pieţele globale să se prăbuşească.

Un preţ de 3.000 de dolari ar face din căşti al doilea cel mai scump produs al Apple, după desktop-ul Mac Pro, care începe de la 5.999 de dolari.

iPhone-ul original din 2007 a costat 599 de dolari şi, ca urmare, a fost luat în derâdere. Dar astăzi, preţul mediu de vânzare al unui iPhone se apropie de 1.000 de dolari, iar modelele de top ale Apple ajung la 1.500 de dolari.

"Nu cred că cineva şi-a imaginat că vom plăti 1.500 de dolari pentru un smartphone", a declarat Julie Ask, analist la Forrester. "Acum plătim în mod obişnuit mai mult pentru smartphone-uri decât pentru computere".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici