Bosch şi Microsoft, colaborare pentru a aduce inteligenţa artificială generativă în industria auto

  • Bosch şi Microsoft analizează oportunităţile de colaborare pentru a dezvolta o nouă generaţie de sisteme de conducere bazate pe inteligenţa artificială.
  • Bosch şi Microsoft intenţionează să utilizeze AI pentru a permite vehiculelor să evalueze situaţiile de pe drum.
188 afișări
Imaginea articolului Bosch şi Microsoft, colaborare pentru a aduce inteligenţa artificială generativă în industria auto

Bosch şi Microsoft, colaborare pentru a aduce inteligenţa artificială generativă în industria auto

Anunţul a fost făcut la deschiderea evenimentului Bosch Connected World 2024 (Bcw) de la Berlin, care reuneşte un număr mare de părţi interesate din domeniul auto şi digital.

„Bosch lucrează pentru a aduce o nouă dimensiune aplicaţiilor de inteligenţă artificială în vehicule”, a declarat Stefan Hartung, preşedintele consiliului de administraţie al gigantului german de inovaţie şi servicii, conform ANSA.

„Scopul este de a permite inteligenţei artificiale generative să dea posibilitatea vehiculelor să evalueze situaţiile şi să reacţioneze în consecinţă, contribuind la îmbunătăţirea siguranţei rutiere”.

Pentru a atinge acest obiectiv, cunoştinţele Bosch în materie de vehicule şi experienţa în domeniul AI specifică pentru automobile vor fi importante pentru Microsoft, la fel ca şi accesul la datele senzorilor vehiculelor pentru a alimenta AI.

"În cadrul eforturilor noastre de a face drumurile mai sigure", a declarat Uli Homann, arhitect al Microsoft, "aşteptăm cu nerăbdare să explorăm oportunităţile de colaborare cu Bosch pentru a deschide calea către inteligenţa artificială generativă”.

Faza de "educare" a sistemelor de conducere autonomă de astăzi arată că există loc pentru extinderea AI. Dispozitivele pot detecta persoane, animale, obiecte şi vehicule, dar în viitorul apropiat, explică Bosch, AI ar putea ajuta la identificarea unei situaţii ce ar putea duce la un accident.

Inteligenţa artificială generativă foloseşte cantităţi mari de date pentru a instrui sistemele de conducere autonomă, permiţându-le să tragă concluzii mai bune şi să acţioneze în consecinţă. De exemplu, pentru a înţelege dacă un obiect încadrat de camera de luat vederi pe drumul din faţă este o pungă de plastic sau o parte deteriorată a unui alt vehicul. Aceste informaţii pot fi utilizate pentru a comunica direct cu şoferul, de exemplu prin afişarea unui avertisment sau pentru a iniţia manevrele de conducere adecvate, cum ar fi frânarea şi aprinderea luminilor de avarie.

Bosch şi Microsoft au colaborat deja la dezvoltarea unei platforme software universale pentru o conexiune fără întreruperi între autovehicule şi cloud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici