Căderea Facebook, eroare internă sau sabotarea hackerilor? Cât l-a costat pana pe Mark Zuckerberg

  • După aproape şase ore de întrerupere totală, Facebook şi aplicaţiile sale, Instagram şi WhatsApp, au reluat încet funcţionarea în Europa şi în Statele Unite.
  • Revenirea la normal a fost consemnată de New York Times şi alte surse mass-media din SUA.
  • Aceasta este cea mai gravă întrerupere a gigantului social media din 2008.
2747 afișări
Imaginea articolului Căderea Facebook, eroare internă sau sabotarea hackerilor? Cât l-a costat pana pe Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Fiecare oră în care Facebook a fost picat l-a costat pe Mark Zuckerberg suma de 13 milioane de dolari, estimează analiştii.

Facebook şi aplicaţiile sale, WhatsApp şi Instagram, s-au „oprit” în jurul prânzului, pe coasta de est a SUA (aproximativ ora 18:00 în România).

În jurul orei 17.45 (ora americană, la Bucureşti era ora 01.40), unii utilizatori de Facebook au început să poată utiliza reţeaua, cel puţin parţial. Mai exact, a fost posibil accesul la reţeaua socială şi la cele mai importante două aplicaţii ale sale.

Acţiunile Facebook, care are aproape 2 miliarde de utilizatori activi zilnic, au scăzut cu 4,9%, iar experţii în securitate au declarat că întreruperea ar putea fi rezultatul unei erori interne, dar este posibilă şi o sabotare a hackerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici