Călătorie culinara în stratosferă: Delicii gastronomice la înălţimi nebănuite

  • SpaceVIP, o companie de călătorii spaţiale de lux, propune o experienţă culinară inedită în stratosferă, cu un bucătar danez de la un restaurant cu stele Michelin.
  • Participanţii la călătorie vor plăti aproape 500.000 de dolari pe bilet pentru un zbor cu un balon spaţial de şase ore, oferindu-le o perspectivă unică asupra Pământului.
  • În ciuda preţului ridicat, interesul pentru această experienţă este foarte mare, depăşind numărul locurilor disponibile din navă.
575 afișări
Imaginea articolului Călătorie culinara în stratosferă: Delicii gastronomice la înălţimi nebănuite

Sursa foto: Instagram

SpaceVIP, o companie de călătorii spaţiale de lux, a angajat un bucătar danez de la un restaurant cu stele Michelin pentru călătoria de şase ore cu balonul spaţial cu tehnologie avansată, informează NDTV.

Iubitorii de mâncare şi spaţiu cu buzunare adânci vor putea în curând să se bucure de o masă gourmet în stratosferă. Cel puţin dacă sunt dispuşi să plătească aproape 500.000 de dolari pe bilet.

În mai puţin de 24 de ore după ce călătoria a fost anunţată, mulţi oameni au întrebat deja unde se pot înscrie.

Rasmus Munk, un bucătar danez de la un restaurant cu stele Michelin, va crea meniul pentru cei şase oaspeţi care vor fi ridicaţi la aproximativ 30 de kilometri deasupra nivelului mării. Aici vor lua masa privind răsăritul soarelui peste curbura Pământului, având wifi la bord care le va permite să transmită experienţa live prietenilor de acasă.

Meniul încă nu este finalizat, dar într-un interviu pentru Bloomberg, bucătarul în vârstă de 32 de ani a declarat că vrea ca felurile de mâncare să fie inovatoare precum călătoria însăşi, cu mâncare inspirată de aerogel şi arome încapsulate printre idei. El este bucătar la restaurantul danez Alchemist, care a fost clasat pe locul cinci în ghidul celor mai bune 50 de restaurante din lume pentru 2023.

În ciuda preţului ridicat, Munk a declarat că sunt mai multe persoane interesate de prima călătorie decât pot încăpea în navă. "Suntem conştienţi că este o primă călătorie scumpă. Dar în final, aceasta este prima lansare cu aceste experienţe culinare la bord", a spus Munk, care se va alătura călătoriei.

El a spus că planul este să organizeze mai multe călătorii şi să scadă preţul mai târziu pentru a permite mai multor persoane să se bucure de experienţă. "Am avut deja zeci de participanţi calificaţi care şi-au manifestat interesul pentru această experienţă şi, cu doar şase locuri disponibile, ne aşteptăm să se ocupe toate locurile în următoarele săptămâni", a declarat fondatorul SpaceVIP, Roman Chiporukha.

Naveta spaţială, construită de Space Perspectives, nu necesită pregătire sau echipament special, conform unui comunicat. O capsulă presurizată va fi ridicată cu un balon spaţial, o tehnologie dezvoltată de NASA, în loc de o rachetă. Testele de zbor vor începe luna viitoare.

SpaceVIP nu este prima companie care oferă posibilitatea de a lua masa în spaţiu. Anul trecut, compania franceză Zephalto a anunţat că doreşte să ofere oamenilor posibilitatea de a lua masa pe un balon la marginea stratosferei pentru cel puţin 132.000 de dolari, începând din 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici