Cercetătorii militari chinezi caută soluţii să distrugă sateliţii lui Elon Musk dacă aceştia ameninţă securitatea naţională

Cercetătorii militari chinezi spun că ţara trebuie să fie capabilă să dezactiveze sau să distrugă sateliţii Starlink de la SpaceX dacă aceştia ameninţă securitatea naţională.

10343 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii militari chinezi caută soluţii să distrugă sateliţii lui Elon Musk dacă aceştia ameninţă securitatea naţională

Cercetătorii militari chinezi caută soluţii să dezactiveze sau să distrugă sateliţii lui Elon Musk dacă aceştia ameninţă securitatea naţională.

Potrivit unui document publicat luna trecută, China trebuie să dezvolte capacităţi antisatelit, inclusiv un sistem pentru a urmări şi monitoriza fiecare satelit Starlink.

Studiul a fost condus de Ren Yuanzhen, cercetător la Institutul de Telecomunicaţii din Beijing. Printre coautori s-au numărat mai mulţi oameni de ştiinţă de rang înalt din industria de apărare a Chinei, relatează SCMP.

Starlink este cel mai ambiţios proiect de comunicaţii prin satelit din toate timpurile, oferind servicii de internet utilizatorilor comerciali şi militari din întreaga lume.

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, s-a bucurat de o popularitate uriaşă în China, fiind considerat un model de inovare. Însă criticile la adresa lui Musk şi a companiilor sale au crescut semnificativ după ce doi sateliţi Starlink s-au apropiat periculos de mult de staţia spaţială chineză anul trecut.

Ren a estimat că dronele militare americane şi avioanele de luptă ar putea să-şi mărească viteza de transmisie a datelor de peste 100 de ori cu o conexiune Starlink.

SpaceX a semnat un contract cu Departamentul american al Apărării pentru a dezvolta noi tehnologii bazate pe platforma Starlink, inclusiv instrumente sensibile capabile să detecteze şi să urmărească armele hipersonice.

Cu mai mult de 2.300 de sateliţi pe orbită, Starlink este considerat în general indestructibil, deoarece sistemul îşi poate menţine buna funcţionare şi după pierderea unor sateliţi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici