Comisia Europeană a aprobat vânzarea unei inimi artificiale. Ea va intra pe piaţă la jumătatea anului 2021

  • Comisia Europeană a aprobat vânzarea în UE a unei inimi arficiale ca soluţie temporară
  • Vânzările vor începe în acest an în Franţa şi se vor extinde apoi în Uniunea Europeană
  • Preţul unei inimi artificiale este de 180.000 de euro
10252 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a aprobat vânzarea unei inimi artificiale. Ea va intra pe piaţă la jumătatea anului 2021

Comisia Europeană a aprobat vânzărea unei inimi în totalitate artificială, creată de compania franceză Carmat.

Motivul? Inima artificială este, practic, ca o punte de tranziţie către transplantul unei inimi reale. În unele cazuri, un pacient poate să aştepte şi doi ani pentru o inimă. Iar timpul minim este de 6 luni.

Stephane Piat, CEO Carmat: Din păcate, numărul donatorilor de inimă s-a stabilizat în ultimii 5-10 ani la aproximativ 6.000 de transplanturi în Statele Unite şi Europa în fiecare an. Şi există o necesitate pentru 100.000 de pacienţi pe an. Aşa că doar 3% dintre pacienţii care au nevoie de un transplant sunt trataţi.

Inima celor de la Carmat este compusă din 3 părţi. O proteză care ţine locul inimii, alcătuită dintr-un sistem complex de valve, pompe, senzori şi cabluri care lucrează împreună.

A doua componentă este sistemul hardware extern de aproape 5 kg care conţine o baterie cu o autonomie de 4 ore. Iar a treia parte conţine un controller care ajută medicii să monitorizeze activitatea inimii artificiale.

Inima artificială va intra pe piaţă la jumătatea anului 2021. Carmat va lucra în tandem cu companiile de asigurări pentru pacienţii care nu îşi vor putea permite inima artificială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici