Compania cu vehicule fără şofer Pony.ai a obţinut o licenţă de taxi într-un oraş din China

Compania Pony.ai, o companie tehnologică de maşini autonome, susţinută de Toyota, a declarat duminică că a obţinut o licenţă de taxi în China, ceea ce va permite unora dintre vehiculele sale fără şofer să înceapă să perceapă tarife, scrie Reuters.

445 afișări
Imaginea articolului Compania cu vehicule fără şofer Pony.ai a obţinut o licenţă de taxi într-un oraş din China

Sursa foto: Twitter Zhang Meifang

Compania a precizat că este prima companie de conducere autonomă din ţară care face acest lucru.

Startup-ul a declarat că a primit licenţa pentru a opera 100 de vehicule fără şofer în districtul Nansha din oraşul Guangzhou.

Anul trecut, Pony.ai a obţinut, de asemenea, aprobarea de a lansa servicii de robotaxi fără şofer cu plată în Beijing şi, de atunci, a început să ofere curse.

Cu toate acestea, în Beijing, cursele sunt oferite într-o zonă industrială, mult mai mică, în regim de testare, a declarat un purtător de cuvânt al Pony.ai.

Potrivit declaraţiei companiei, în Nansha va activa pe întreaga suprafaţă de 800 km pătraţi a districtului cu maşini fără şofer. Pasagerii pot apela şi plăti cursele cu ajutorul aplicaţiei proprii a companiei.

Pony.ai va implementa iniţial maşini cu asistenţă umană, dar se aşteaptă să elimine şoferii "într-un interval de timp scurt sau intermediar", a precizat aceasta.

Pony.ai a fost activă în Statele Unite şi în China, testându-şi tehnologia fără şofer pe drumurile publice din Fremont şi Milpitas, în California, precum şi în oraşele chineze Guangzhou şi Beijing.

În China, o serie de startup-uri locale se află în competiţie. În ultimele luni, Momenta şi producătorul de automobile SAIC au obţinut aprobarea oficială pentru un test al serviciului lor de robotaxi în districtul Jiading din Shanghai, o mişcare care a urmat unei mişcări similare în Guangzhou de către Weride, companie susţinută de Nissan.

În Shenzhen, AutoX, finanţată de Alibaba, testează, de asemenea, robotaxi - cu şoferi de siguranţă - într-o zonă urbană foarte aglomerată, cu trafic pietonal şi mopede.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici