Compania Neuralink a lui Elon Musk a realizat primul implant cerebral la un pacient

  • Elon Musk a declarat că start-up-ul Neuralink a realizat primul implant cerebral la un pacient.
  • Este un pas important pentru compania care îşi propune ca într-o bună zi să permită oamenilor să controleze computerele cu mintea lor.
3512 afișări
Imaginea articolului Compania Neuralink a lui Elon Musk a realizat primul implant cerebral la un pacient

Într-o postare pe X (ex-Twitter), Musk a spus că pacientul se recuperează bine şi că rezultatele iniţiale ale procedurii sunt promiţătoare, potrivit Bloomberg.

Implantul cerebral Neuralink are ca scop să ajute persoanele cu leziuni traumatice să opereze computere folosindu-se doar de gândurile lor. În luna mai, compania a declarat că a primit aprobarea din partea Adminstraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a efectua primele sale teste pe oameni. La sfârşitul anului trecut, Neuralink a declarat că recrutează pacienţi cu tetraplegie cauzată de leziuni ale măduvei spinării cervicale sau scleroză laterală amiotrofică (ALS) pentru acest studiu.

Pe X, Musk a scris că primul produs al Neuralink se va numi Telepathy. Acesta va permite "controlul telefonului sau al computerului şi, prin intermediul lor, al aproape oricărui dispozitiv, doar prin gândire", a declarat el luni. Musk a adăugat că utilizatorii iniţiali ai produsului vor fi persoane care şi-au pierdut folosirea membrelor. "Imaginaţi-vă dacă Stephen Hawking ar putea comunica mai repede decât un dactilograf rapid sau un licitator", a scris el. "Acesta este obiectivul".

Musk a spus că Neuralink a avut rezultate bune în ceea ce priveşte activitatea neuronală, ceea ce înseamnă că firma obţine înregistrări din creierul pacientului. Acum, Neuralink trebuie să demonstreze că poate face mai mult decât alte companii de top din acest domeniu, precum Blackrock Neurotech şi Synchron.

Neuralink a efectuat deja teste extinse pe animale. În cadrul acestor teste, maimuţele au reuşit să joace jocuri pe calculator folosindu-şi doar creierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici