Cyber Coalition 21: Se vor simula atacuri cibernetice de către toţi membrii NATO

  • Cyber Coalition are loc din 29 noiembrie, până vineri, 3 decembrie şi este unul dintre cele mai mari exerciţii anuale de apărare cibernetică.
  • La exerciţiu participă toate statele membre NATO, cât şi Finlanda, Irlanda, Suedia şi Elveţia.
  • Scenariile din acest an include un atac cibernetic asupra conductelor de aprovizionare cu gaz, un atac cybernetic care perturb desfăşurarea trupelor şi logistica şi un alt atac ransomware legat de o pandemie.
276 afișări
Imaginea articolului Cyber Coalition 21: Se vor simula atacuri cibernetice de către toţi membrii NATO
Cyber Coalition 21, unul dintre cele mai mari exerciţii anuale de apărare cibernetică din lume, începe astăzi, 29 noiembrie, şi se va desfăşura până vineri, conform NATO. Participă apărători cibernetici din toate statele membre NATO, precum şi partenerii Finlanda, Irlanda, Suedia şi Elveţia, alături de participanţi din industrie şi din mediul academic.
 
În total, aproximativ 1.000 de persoane se vor antrena în cadrul evenimentului din acest an, care are loc la Tallinn, în Estonia, precum şi de la distanţă, din capitalele naţionale şi din alte locaţii. exerciţiul testează şi antrenează experţi cibernetici în capacitatea lor de a apăra reţelele NATO şi naţionale.
 
De la apărarea împotriva malware-ului, prin atacuri hibride care implică social media, până la hack-uri pe dispozitive mobile, exerciţiul are un set de scenarii provocatoare şi realiste. Scenariile din acest an includ un atac cibernetic asupra conductelor de aprovizionare cu gaz; un atac cibernetic care perturbă desfăşurarea trupelor şi logistica; şi un atac ransomware legat de o pandemie, în cadrul căruia sunt furate date despre vaccinuri şi programele de vaccinare sunt compromise. 
 
Jucătorii nu concurează, ci colaborează, făcând schimb de informaţii de primă mână, de experienţă şi de cele mai bune practici în gestionarea incidentelor cibernetice. Lucrând împreună, participanţii individuali, precum şi organizaţiile lor, naţiunile şi NATO, îşi sporesc rezistenţa cibernetică.
 
Pentru NATO, Coaliţia cibernetică 21 reprezintă un mijloc de îmbunătăţire a protecţiei propriei reţele IT a organizaţiei şi de perfecţionare a mecanismelor sale de schimb de informaţii în timp real cu aliaţii şi partenerii. Exerciţiul este, de asemenea, un test important al capacităţii organizaţiei de a desfăşura operaţiuni în spaţiul cibernetic, precum şi de a descuraja şi de a se apăra împotriva ameninţărilor din domeniul cibernetic. 
 
Pentru prima dată, Cyber Coalition 21 se desfăşoară în Cyber Range din Tallinn, o platformă pentru exerciţii cibernetice virtuale realiste, operată de Forţele de apărare estoniene. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici