Directorii Nvidia au încasat 80 de milioane de dolari săptămâna trecută

Directorii Nvidia au încasat 80 de milioane de dolari săptămâna trecută, în urma unor vânzări explozive de acţiuni, relatează Business Insider.

922 afișări
Imaginea articolului Directorii Nvidia au încasat 80 de milioane de dolari săptămâna trecută

Directorii Nvidia au încasat 80 de milioane de dolari săptămâna trecută

O parte dintre acţionarii Nvidia încasează bani în urma creşterii susţinute a acţiunilor producătorului de cipuri.

Săptămâna trecută, directorii Nvidia au vândut 99.000 de acţiuni în valoare de aproximativ 80 de milioane de dolari. Vânzările de acţiuni de către directorii Nvidia au fost făcute în zilele care au urmat după ce Nvidia a depăşit profiturile din trimestrul al patrulea, acţiunile ajungând la un nivel record.

Vânzările de acţiuni Nvidia de săptămâna trecută de către persoane din interior au fost cele mai multe într-o lună din septembrie, când au fost vândute 237.500 de acţiuni, a relatat Bloomberg, citând date de la Washington Service, un serviciu de informaţii privind tranzacţiile cu persoane din interior.

Acţiunile Nvidia au scăzut miercuri cu 1,3%, închizând la 776,63 dolari, dar au crescut cu aproape 60% în acest an până în prezent.

De asemenea, acţiunile companiei au crescut cu peste 200% în ultimele 12 luni, în condiţiile cererii mari de cipuri de inteligenţă artificială.

Cererea pentru cipurile Nvidia este atât de mare încât cofondatorul şi directorul general al companiei, Jensen Huang, a trebuit să asigure analiştii, în ultima sa teleconferinţă privind câştigurile, că firma le alocă "în mod echitabil".

Creşterea acţiunilor Nvidia l-a făcut, de asemenea, pe Huang unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici