E3, Game Over: Încheierea definitivă a legendarului eveniment din industria jocurilor

  • Finalul dramatic al E3, evenimentul de referinţă în lumea jocurilor, după două decenii de anunţuri epice şi amintiri de neuitat. Înlocuit de transmisiuni online şi alte evenimente, E3 părăseşte scena cu regretele fanilor şi cu nostalgia unui Crăciun timpuriu pentru gameri.
  • Momentele memorabile din istoria E3 au inclus anunţarea datei de lansare a primului PlayStation, debutul Nintendo care a prefigurat Wii, promovarea unei ediţii speciale Beatles a seriei Rock Band de către Sir Paul McCartney şi Sir Ringo Starr, precum şi transformarea lui Keanu Reeves într-un meme.
182 afișări
Imaginea articolului E3, Game Over: Încheierea definitivă a legendarului eveniment din industria jocurilor

Sursa foto: twitter.com/E3

E3, considerat cândva cel mai grandios eveniment din industria jocurilor, a fost anulat definitiv, potrivit Sky News.

Lansat în 1995, Electronic Entertainment Expo a atins apogeul popularităţii sale când mari companii precum Nintendo şi Sony se adunau în fiecare an pentru o săptămână plină de anunţuri intrigante.

Cu toate acestea, un eveniment la Los Angeles nu a mai avut loc din 2019, iar multiple încercări de a-l readuce la viaţă au eşuat. Organizatorii au confirmat acum că acesta s-a încheiat pentru totdeauna.

”După peste două decenii de E3, fiecare mai impresionant decât anteriorul, a venit timpul să ne luăm rămas-bun,” a declarat Entertainment Software Association (ESA). ”Mulţumim pentru amintiri.”

Decizia vine după ce planurile de revenire a evenimentului în acest an au fost abandonate, cu companii precum producătorul PlayStation, Sony, şi dezvoltatorul Assassin's Creed, Ubisoft, printre cei care au decis să-l ocolească.

Începând cu pandemia, majoritatea dintre aceştia au organizat propriile transmisiuni live pe internet pentru a dezvălui noile jocuri - o opţiune mult mai accesibilă decât organizarea unor prezentări costisitoare în Los Angeles.

Alte evenimente au umplut golul lăsat de E3, precum Game Awards din decembrie. Acest spectacol a fost criticat pentru concentrarea sa prea mare pe anunţuri asemănătoare cu cele de la E3, în detrimentul acordării premiilor efective.

Încheierea definitivă a E3 nu este o surpriză, dar cu siguranţă va dezamăgi pe cei care păstrează nostalgia pentru ceea ce a reprezentat o adevărată sărbătoare de Crăciun timpurie pentru gameri.

Momentele memorabile au inclus anunţarea datei de lansare a primului PlayStation, debutul Nintendo care a prefigurat Wii, promovarea unei ediţii speciale Beatles a seriei Rock Band de către Sir Paul McCartney şi Sir Ringo Starr, şi transformarea lui Keanu Reeves, starul din John Wick, într-un meme în timp ce dezvăluia participarea sa în viitorul joc Cyberpunk 2077.

Unii fani dedicaţi îşi luau liber de la muncă pentru a prinde toate ştirile şi actualizările, în timp ce tinerii telespectatori din fusuri orare neprietenoase stăteau treji până târziu.

Preşedintele ESA, Stanley Pierre-Louis, a declarat că este ”dificil să spui adio unui astfel de eveniment iubit. Dar este decizia corectă dat fiind noile oportunităţi pe care industria noastră le are pentru a ajunge la fani şi parteneri,” a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici