Efectul Elon Musk: Un tweet al miliardarului a dus la creşterea cu 60% a acţiunilor GameStop

Acţiunile GameStop au crescut cu peste 60% în tranzacţiile de după închiuderea şedinţei de marţi a bursei, după tweet-ul lui Musk, care a scris pe „Gamestonk !!”, relatează CNBC.

1814 afișări
Imaginea articolului Efectul Elon Musk: Un tweet al miliardarului a dus la creşterea cu 60% a acţiunilor GameStop

Efectul Elon Musk: Un tweet al miliardarului a dus la creşterea cu 60% a acţiunilor GameStop

Acţiunile au crescut mai devreme, după ce Chamath Palihapitiya de la Social Capital a a anunţat într-un tweet că a cumpărat opţiuni GameStop, pariind că acţiunile vor creşte. Acţiunea a închis şedinţa cu o creştere de 92,7%.

În general mesajele lui Musk care privesc unele companii au influenţat puternic preţurile acţiunilor. Marţi, mai devreme, Musk a scris pe Twitter despre o pălărie din lână tricotată manual, pe care a cumpărat-o pentru câinele său de la magazinul online Etsy. Acest lucru a făcut ca acţiunile companiei să crească cu până la 8% în tranzacţionarea premarket, dar a închis în scădere cu 2,1%.

Musk a avut probleme cu SEC, autoritatea de supraveghere a bursei americane, pentru că a postat pe Twitter despre acţiunile Tesla. În august 2018, el a spus că doreşte să rascumpere acţiunile Tesla la 420 dolari şi că a obţinut finanţarea pentru a face acest lucru. Musk şi Tesla au trebuit să plătească SEC o amendă de 20 de milioane de dolari pentru soluţionarea procesului, iar de atunci Musk a fost de acord să-i prezinte avocatului său declaraţiile sale publice cu privire la companie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici