Elon Musk a anunţat că platforma socială X va elimina posibilitatea utilizatorilor de a bloca alte conturi

Reţeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va elimina o funcţie care le permite utilizatorilor să blocheze alte conturi, a declarat Elon Musk, într-o altă măsură controversată pentru compania pe care a cumpărat-o anul trecut.

523 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a anunţat că platforma socială X va elimina posibilitatea utilizatorilor de a bloca alte conturi

Elon Musk a anunţat că platforma socială X va elimina posibilitatea utilizatorilor de a bloca alte conturi

Funcţia de blocare permite unui utilizator să restricţioneze anumite conturi de la contactarea lor, de la a le vedea postările sau de a le urmări. "Blocarea va fi eliminată ca "funcţie", cu excepţia DM-urilor (mesaje directe)", a declarat Musk într-o postare pe platformă, precizând ulterior: "Nu are niciun sens".
 
El a menţionat că platforma va păstra funcţia "mute", care împiedică un utilizator să vadă anumite conturi specifice, dar, spre deosebire de blocare, nu alertează celălalt cont cu privire la această acţiune.
 
Musk s-a descris drept un absolutist al libertăţii de exprimare, dar unii critici au spus că abordarea sa este iresponsabilă. Cercetătorii au constatat o creştere a discursului instigator la ură şi a conţinutului antisemit pe platformă de când acesta a preluat conducerea, iar unele guverne au acuzat compania că nu depune suficient efort pentru a-şi modera conţinutul.
 
Eliminarea sau limitarea funcţiei de blocare ar putea aduce X în conflict cu orientările încorporate de App Store de la Apple şi Google Play de la Alphabet.
 
Apple spune că aplicaţiile cu conţinut generat de utilizatori trebuie să aibă capacitatea de a bloca utilizatorii abuzivi. Google Play Store spune că aplicaţiile trebuie să ofere un sistem în aplicaţie pentru blocarea conţinutului generat de utilizatori şi a utilizatorilor.
 
Răspunzând la o postare a activistei anti-bullying Monica Lewinsky care a îndemnat X să păstreze "instrumentul esenţial pentru a menţine siguranţa online a oamenilor", directorul executiv Linda Yaccarino a apărat mişcarea lui Musk.
 
"Siguranţa utilizatorilor noştri pe X este prioritatea noastră numărul unu. Şi construim ceva mai bun decât starea actuală a blocării şi a mutării. Vă rugăm să continuaţi să primiţi feedback", a postat Yaccarino.
 
Compania a declarat că Musk va conduce echipele de produs şi de inginerie, în timp ce Yaccarino va conduce toate celelalte echipe, inclusiv cea juridică şi de vânzări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici