Elon Musk a publicat o imagine care prezintă un robot Tesla ale cărui mâini formează o ”inimă”. Tesla Optimus ar putea înlocui angajaţii umani

  • Elon Musk a sugerat prezentarea unui robot umanoid în timpul Zilei anuale a inteligenţei artificiale a Tesla din această săptămână.
  • Miliardarul din domeniul tehnologiei a distribuit o imagine a unor mâini robotice care fac o formă de inimă, pe care apare şi data de 30 septembrie pentru evenimentul privind inteligenţa artificială.
1699 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a publicat o imagine care prezintă un robot Tesla ale cărui mâini formează o ”inimă”. Tesla Optimus ar putea înlocui angajaţii umani

Sursa foto: Twitter

Se aşteaptă ca robotul umanoid cu inteligenţă artificială, denumit anterior de Musk robotul Tesla Optimus, să fie folosit pentru a înlocui lucrătorii umani de pe linia de producţie de automobile electrice.
 
Dincolo de munca în fabrică, Musk a declarat că viitoarele versiuni ale robotului umanoid de la Tesla ar putea fi utilizate într-o gamă largă de roluri, de la asistenţi casnici, până la îngrijirea persoanelor în vârstă, potrivit Independent.
 
În viitor, munca fizică va fi, în esenţă, o alegere. Dacă vreţi să o faceţi, o puteţi face, dar nu veţi fi nevoiţi să o faceţi", a declarat Musk în timpul Zilei Tesla AI din august anul trecut. „Are implicaţii profunde pentru economie, având în vedere că economia, la nivelul său de bază, este munca".
 
Musk a spus că afacerea Tesla cu roboţi va fi într-o zi mai mare decât afacerea sa cu maşini electrice.
 
În pofida agitaţiei, unii analişti nu sunt convinşi că există o piaţă prea mare pentru un robot umanoid cu inteligenţă artificială.
 
Investitorii nu sunt entuziasmaţi de Optimus", a declarat la începutul acestei luni Gene Munster, managing partner la firma de capital de risc Loup Ventures, care deţine acţiuni Tesla. „Este doar o probabilitate atât de scăzută ca acesta să funcţioneze la scară largă", a spus el, adăugând că este "infinit mai greu decât maşinile care se conduc singure".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici