Elon Musk, despre domeniul AI: Este nevoie de un arbitru / Musk, Zuckerberg, Pichai şi Gates întâlnire critică pentru domeniu

Liderii americani din domeniul tehnologiei, printre care se numără Elon Musk, directorul general al Tesla, Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms şi Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, s-au întâlnit miercuri cu demnitarii ameicani la Capitol Hill, în cadrul unui forum cu uşile închise, care s-a axat pe reglementarea inteligenţei artificiale.

321 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, despre domeniul AI: Este nevoie de un arbitru / Musk, Zuckerberg, Pichai şi Gates întâlnire critică pentru domeniu

Elon Musk, despre domeniul AI: Este nevoie de un arbitru / Musk, Zuckerberg, Pichai şi Gates întâlnire critică pentru domeniu

Congresul american încercă să atenueze pericolele acestei tehnologii emergente, care a cunoscut un boom al investiţiilor şi al popularităţii în rândul consumatorilor de la lansarea chatbot-ului ChatGPT al OpenAI.

"Este important pentru noi să avem un arbitru", a declarat Musk reporterilor, adăugând că este nevoie de un organism de reglementare "pentru a se asigura că societăţile iau măsuri care sunt sigure şi în interesul general al publicului".

Printre ceilalţi participanţi s-au numărat Jensen Huang, directorul general al Nvidia, Satya Nadella, directorul general al Microsoft, Arvind Krishna, directorul general al IBM, fostul director general al Microsoft, Bill Gates, şi preşedintele federaţiei sindicale AFL-CIO, Liz Shuler.

În martie, Musk şi un grup de experţi şi directori din domeniul AI au cerut o pauză de şase luni în dezvoltarea unor sisteme mai puternice decât GPT-4 de la OpenAI, invocând potenţialele riscuri pentru societate.

Săptămâna aceasta, Congresul american organizează trei audieri separate privind AI. Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat marţi, în faţa unei subcomisii judiciare a Senatului, că Congresul ar trebui "să impună frâne de siguranţă pentru AI-ul care controlează sau gestionează infrastructura critică".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici